Acasă Politic Bucuresti: Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost retrimis la comisie

Bucuresti: Proiectul de revizuire a Constitutiei a fost retrimis la comisie

DISTRIBUIȚI

110362 – 22052012Camera Deputaţilor a decis, marti, la propunerea PSD, să retrimită la Comisia juridică proiectul de revizuire a Constituţiei. Liderul grupului PSD, Valeriu Zgonea, a solicitat retrimiterea la Comisia juridică a proiectului de revizuire a Legii fundamentale, pe motiv că „modificarea Constituţiei a fost discutată în clandestinitate în Comisia juridică”, participând doar 3 sau 4 deputaţi.

Viceliderul grupului PNL Eugen Nicolăescu a spus că revizuirea Constituţiei trebuie făcută de un parlament legitim şi numai viitorul Legislativ poate discuta serios acest subiect.

În replică, deputatul PDL Daniel Buda, preşedintele Comisiei juridice, a spus că a lucrat la acest proiect „cu toţi cei care au dorit să participe”, arătând că programul de dezbateri nu a fost unul de noapte, ci în timpul zilei. „Vreţi să ignoraţi voinţa cetăţenilor. De ce vă ascundeţi în spatele Comisiei juridice? Am impresia că această comisie este o groapă de gunoi. Tot ce nu vreţi să faceţi aruncaţi la Comisia juridică. Ia asumaţi-vă responsabilitatea”, le-a spus Buda celor de la putere.

Deputaţii au decis cu 115 voturi „pentru”, 29 „împotrivă” şi 6 abţineri ca proiectul de revizuire a Constituţiei să se întoarcă la Comisia juridică pentru un termen de trei săptămâni. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.