Acasă Politic Bucuresti: Scade numarul angajatilor care si-ar schimba locul de munca pentru un...

Bucuresti: Scade numarul angajatilor care si-ar schimba locul de munca pentru un salariu mai mare

DISTRIBUIȚI

109896 – 03052012Daca in anul precedent 77% dintre angajatii romani si-ar fi schimbat jobul pentru un salariu mai mare, in 2012 se observa o diminuare a influentei acestui factor, potrivit unui sondaj realizat de site-ul de recrutare BestJobs.ro.

In prezent, 51% dintre respondenti au nominalizat „salariul” ca prim motiv al schimbarii locului de munca. Acesta este urmat de recunoasterea profesionala (19%) si dorinta de a profesa in domeniul de interes (18%). Printre alte motive care ar putea sta la baza schimbarii locului de munca se numara si ocuparea unui post de manager/team leader (7%), barbatii fiind mai motivati din acest punct de vedere (56% vs. 44%).

Cele mai importante aspecte care i-ar determina pe romani sa isi schimbe locul de munca, care influenteaza procesul de selectie a unei oferte, au ramas neschimbate. Beneficiile financiare, oportunitatile de dezvoltare si recunoasterea muncii raman in top, insa remuneratia pierde teren in fata dorintei de a profesa in domeniul in care candidatii au si finalizat studiile.

Alte beneficii care influenteaza procesul de selectie al unui job sunt asigurarea medicala, urmarita cu precadere de respondentii de sex feminin (86%), masina de serviciu si concediile platite partial de angajator, cele din urma fiind dorite cu precadere de catre barbati, in proportie de 83%, respectiv 67%.

Sondajul a fost efectuat la nivel national pe pagina de candidati BestJobs in martie-aprilie 2012, pe un esantion total de 1920 de respondenti. Acesta face parte dintr-o serie de sondaje BestJobs care masoara opinia utilizatorilor intr-o varietate de subiecte legate de locul de munca, economie, cariera si stil de viata. Aceste sondaje nu sunt stiintifice si reflecta doar opiniile utilizatorilor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.