Acasă Politic Bucuresti: Sesiuni de formare pentru voluntarii antidrog

Bucuresti: Sesiuni de formare pentru voluntarii antidrog

DISTRIBUIȚI

110130 – 13052012 – Pentru a marca Săptămâna Naţională a Voluntariatului, Agenţia Naţională Antidrog organizează în perioada 14-20 mai 2012 activităţi care urmăresc mobilizarea sincronizată a voluntarilor antidrog şi organizaţiilor partenere din mediul guvernamental şi non-guvernamental, prin acţiuni preventive în comunitate. La nivel teritorial, acţiunile vor fi coordonate la nivelul Centrelor Regionale de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CRPECA). Acest demers concertat la nivel naţional reprezintă cadrul public naţional pentru a transmite un nou mesaj preventiv către comunităţile locale, recunoscând în acelaşi timp rolul şi importanta contribuţiei voluntarilor antidrog la soluţionarea problemei consumului de droguri.

La nivel european, activitatea de voluntariat în domeniul drogurilor este reglementată de prevederile Cartei privind rolul Societăţii Civile în Politicile în domeniul Drogurilor în Uniunea Europeană şi recomandarea Parlamentului European cu privire la o implicare mai activă a societăţii civile, ONG-urilor şi sectorului voluntar în soluţionarea problemelor cauzate de droguri. Acestor prevederi li se adaugă obiectivele cuprinse în Strategia Naţională Antidrog 2005-2012, Legea voluntariatului nr. 195/2001 modificată şi reglementările interne ale Agenţiei Naţionale Antidrog. Metodologia de lucru cu voluntarii, elaborată în cadrul ANA, oferă cadrul organizat şi standardizat de lucru cu această categorie de persoane, prezentând în detaliu procedura de dobândire a calităţii de voluntar antidrog, precum şi modalităţile de formare iniţială şi continuă a voluntarilor antidrog. În baza acestui document şi în continuarea activităţilor preconizate pentru Săptămâna Naţională a Voluntariatului, Agenţia Naţională Antidrog organizează sesiuni de formare specifică a voluntarilor antidrog înregistraţi în evidenţele instituţiei în cadrul cărora se vor oferi informaţii despre voluntariatul antidrog, tipurile de activităţi în care se pot implica voluntarii, idei de programe de voluntariat, modalităţile de recrutare şi formare voluntari, managementul voluntarilor, designul şi evaluarea programelor de voluntariat, exemple de bune practici în ceea ce priveşte contribuţia voluntarilor la campaniile de prevenire a consumului de droguri derulate de ANA până în prezent, precum şi o formare iniţială în domeniul drogurilor.

            Să fii voluntar antidrog înseamnă să câştigi experienţă profesională, să utilizezi cunoştinţe sau abilităţi pe care nu le foloseşti în alt mediu profesional, să faci parte dintr-o organizaţie cu rol de coordonare în domeniul drogurilor, să înveţi lucruri noi şi să îţi formezi deprinderi utile, să îţi faci noi prieteni şi cunoştinţe, să întâlneşti persoane importante din comunitate, reprezentanţi instituţionali, alţi voluntari, să fii implicat în mod responsabil în activităţi de prevenire a consumului de droguri şi să faci parte dintr-o echipă tânără şi dinamică. A fi voluntar antidrog înseamnă în primul rând a înţelege problemele actuale ale comunităţii în care trăieşti. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.