Acasă Politic Bucuresti: Sever Voinescu: Proiectul USL de modificare al legii electorale este “o...

Bucuresti: Sever Voinescu: Proiectul USL de modificare al legii electorale este “o mare minciuna electorala”

DISTRIBUIȚI

110061 – 09052012 – Proiectul USL de modificare a legii electorale, adoptat de catre Senat, „este o mare minciuna electorala”, intrucat nu prevede introducerea votului uninominal pur la alegerile parlamentare, a declarat, miercuri purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu.

„Asistam la o mare diversiune. Ni se arunca praf in ochi cu un vot uninominal pur care nici macar nu e uninominal pur din doua motive. In primul rand pentru ca introduce prag electoral si, in al doilea rand, pentru ca exclude in mod expres de la distribuirea mandatelor candidatul independent”, a declarat purtatorul de cuvant al PDL.

Potrivit acestuia, situatia este „absolut ridicola”, in ceea ce priveste prevederile legate de candidatii independenti.

„Situatia abolut ridicola dupa adoptarea de catre Senat a acestei mari reforme electorale este ca, in mod riguros si logic, un om se poate inscrie, este primit sa se inscrie in cursa electorala, dar la distribuirea mandatelor nici nu mai este bagat in seama. Deci un om poate candida independent, dar nu are nicio sansa sa ia mandatul, conform acestei legi”, a explicat Sever Voinescu.

„Asa cum e proiectul acum, cu independentii exclusi si cu prag electoral, e o mare minciuna electorala si PDL nu va putea vota acest proiect, pentru ca nu este o lege care introduce votul uninominal pur”, a mai spus Voinescu. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.