Acasă Politic Cătălin Ivan (PSD): Clientela PDL a prăduit până în ultimul moment din...

Cătălin Ivan (PSD): Clientela PDL a prăduit până în ultimul moment din fondurile POSDRU, în ciuda avertismentelor

DISTRIBUIȚI

110370 – 22052012Cătălin Ivan, liderul delegaţiei PSD din Parlamentul European şi membru al Comisiei pentru control bugetar, atrage atenţia asupra faptului că posibila suspendare a fondurilor europene aferente POSDRU reprezintă o consecinţă a modului de guvernare al PDL, iar cei direct responsabili pentru această situaţie sunt foştii miniştri ai muncii.

            Potrivit lui Ivan, cei vinovaţi pentru situaţia actuală vor trebui „să plătească” atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere penal.

            „Ceea ce se întâmplă acum în domeniul fondurilor europene pe programul POSDRU reprezintă una dintre primele dovezi ale jafului administrat de guvernarea PDL în anii 2010 – 2011. În acelaşi timp, posibila suspendarea plăţilor pe programul dedicat dezvoltării resurselor umane este o certificare a tuturor suspiciunilor semnalate de USL atunci când a fost în Opoziţie. Clientela PDL nu a încetat să comită ilegalităţi nici atunci când a primit semnale foarte clare şi extrem de grave de la Comisia Europeană. Au ştiut că guvernarea lor se apropie de sfârşit şi au prăduit până în ultimul moment, cu un dispreţ total făţă de beneficiarii acestor fonduri şi faţă de viitoarea guvernare. Foştii miniştri ai muncii – Sebastian Lăzăroiu, Nelu Botiş şi Sulfina Barbu – sunt responsabili pentru criza creată şi vor trebui să plătească. Vor plăti nu numai din punct de vedere politic, ci şi penal!”, susţine Cătălin Ivan.

            În opinia eurodeputatului PSD, problemele cu care se confruntă programul dedicat dezvoltării resurselor umane reprezintă doar „o primă problemă dintr-un şir foarte lung”.

„Îngrijorarea USL este că posibila suspendare a fondurilor aferente POSDRU reprezintă doar o primă problemă dintr-un şir foarte lung. Tocmai de aceea, Guvernul Ponta va continua controalele şi va face tot posibilul pentru a îndrepta situaţia dezastruoasă pe care PDL a creat-o şi a ignorat-o. Ministrul Leonard Orban a semnalat aceste probleme în repetate rânduri, însă a fost complet ignorat de miniştrii PDL. Nu i-a interesat decât puşculiţa proprie”, arată Ivan. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.