Acasă Politic Bruxelles: Doua vesti bune pentru Romania de la Bruxelles

Bruxelles: Doua vesti bune pentru Romania de la Bruxelles

DISTRIBUIȚI

111378 – 29062012Premierul Victor Ponta a anuntat, joi seara, in timpul reuniunii Consiliului European de la Bruxelles, doua vesti bune pentru Romania, inainte de a se intoarce la discutiile care au continuat tarziu in noapte.„As vrea sa anunt doua vesti bune pentru Romania. In primul rand, in ceea ce priveste recomandarile specifice de tara, facute de domnul Barroso, s-a apreciat respectarea si incadrarea in coordonatele pe care le avem in baza acordurilor pe care le avem cu Comisia Europeana, Fondul Monetar International si Banca Mondiala„, a declarat premierul.Mai mult, potrivit spuselor sale, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, a apreciat eforturile din ultima perioada referitoare la imbunatatirea absorbtiei fondurilor europene

de catre Romania si „ne-a incurajat in acest sens”. 

Astfel, cea de-a doua veste buna este ca Romania nu va avea fonduri europene reduse in perioada 2014 – 2020.

„Romania nu va avea fonduri europene reduse, nici in ceea ce priveste platile directe, nici fondurile de coeziune. Tine foarte mult si de noi”, a declarat prim-ministrul, joi noapte, de la Bruxelles. 

In cadrul summitului se discuta si despre bugetul Uniunii Europene in perioada 2014 – 2020, iar Romania era in pericol de a-i fi redusa partea de fonduri europene, din cauza gradului extrem de scazut de absorbtie. 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.