Acasă Politic Bucuresti: Arestati pentru constituirea unui grup specializat in trafic de migranti

Bucuresti: Arestati pentru constituirea unui grup specializat in trafic de migranti

DISTRIBUIȚI

110721 – 05062012 – Procurorii DIICOT au reţinut trei persoane acuzate de constuirea unui grup infracţional organizat, specializat în traficul de migranţi. Suportul informativ al anchetei a fost făcut cu ajutorul ofiţerilor SRI.

Liderii grupări erau Syed Ghulam Hussain (58 de ani), cetăţean român de origine pakistaneză, Marin Cristian Ionuţ (29 de ani) şi Ganea Ion (39 de ani). Potrivit procurorilor, aceștia au racolat mai mulţi migranţi, cetăţeni pakistanezi, de la care au încasat suma de 1.000 euro/persoană, pentru a le asigura transportul din ţara de origine către state din spaţiul Schengen.

În schimbul acestor sume de bani, cei trei reţinuţi le-au facilitat migranţilor tranzitarea României, în grupuri de către 4-5 persoane, prin utilizarea de documente de identitate româneşti sau străine falsificate. Ulterior, migranţii erau îmbarcaţi în autotrenuri, în această modalitate realizându-se trecerea frauduloasă a frontierei de stat cu Ungaria, către state din Uniunea Europeană.

La solicitarea procurorilor, instanţa de judecată a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi trafic de migranţi. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.