Acasă Politic Bucuresti: Contrabanda acopera 13,3% din consumul de tigarete in Romania

Bucuresti: Contrabanda acopera 13,3% din consumul de tigarete in Romania

DISTRIBUIȚI

110977 – 14062012 – Conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor a avut joi o primă întâlnire cu reprezentanţii industriei producătorilor de ţigarete din România (BAT, JTI şi PMI) pentru întărirea colaborării instituţionale cu mediul de afaceri.

În cadrul întâlnirii s-a subliniat că, în vederea reducerii traficului ilicit cu ţigarete este nevoie de îmbunătăţirea cadrului legislativ care să reglementeze mai clar infracţiunile de contrabandă şi evaziune fiscală. S-a discutat de asemenea despre continuarea instruirii comune a echipelor canine anti-tabac şi participarea acestora la cât mai multe acţiuni.

            Reprezentanţii industriei producătorilor de tutun au prezentat ultimul studiu al Companiei Novel Research conform căruia în luna mai 2012, comerţul ilicit cu ţigarete era estimat la 13,3% din totalul consumului.

            Conducerea autorităţii vamale a prezentat măsurile cu impact pe termen scurt şi mediu care vor fi luate în perioada următoare în vederea creşterii încasărilor la bugetul statului şi îmbunătăţirea dialogului instituţional.

            „Cooperarea interinstituţională, pe de o parte, şi dialogul cu mediul de afaceri reprezentativ, pe de altă parte, sunt factori importanţi în asigurarea creşterii încasărilor la bugetul de stat şi diminuarea nivelului traficului ilicit cu ţigarete”, a declarat Dorel Fronea, vicepreşedinte A.N.A.F., care conduce Autoritatea Naţională a Vămilor. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.