Acasă Politic Bucuresti: Indemnizatie de somaj pentru absolventii si absolventii scolilor speciale

Bucuresti: Indemnizatie de somaj pentru absolventii si absolventii scolilor speciale

DISTRIBUIȚI

111135 – 20062012 – Absolvenţii instituţiilor de învăţământ şi absolvenţii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap, în vârstă de minim 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile nu reuşesc să se încadreze în muncă, sunt asimilaţi şomerilor, conform art. 17 alin. (2) lit.a) şi b) din Legea nr.76/2002 modificată şi completată.

               Absolvenţii şi absolvenţii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap se vor înregistra la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Ilfov în baza adeverinţei care atestă finalizarea studiilor.

               În vederea înregistrării în evidenţa agenţiei ca persoane în căutarea unui loc de muncă, absolvenţii se pot adresa AJOFM Ilfov prin punctele de lucru Săftica, Voluntari, Pantelimon, Jilava, Clinceni şi Buftea, până la expirarea celor 60 de zile prevăzute de lege.    

               Absolvenţii şi absolvenţii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap în vârstă de minim 16 ani, care nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale, beneficiază de indemnizaţia de şomaj cu condiţia de a fi înregistraţi în evidenţele AJOFM Ilfov.

             Indemnizaţia de şomaj se acordă la cerere, după caz: absolvenţilor de la data expirării perioadei de 60 de zile, şi de la data absolvirii, pentru absolvenţii şcolilor speciale pentru persoane cu handicap , dacă cererea este înregistrată la agenţia pentru ocuparea forţei de muncă în termen de 10 zile de la datele menţionate mai sus. Dacă cererea este înregistrată după expirarea termenului de 10 zile, dar nu mai târziu de 12 luni de la data expirării perioadei de 60 de zile, pentru absolvenţi şi de la data absolvirii pentru absolvenţii şcolilor speciale, indemnizaţia de şomaj se acordă începând cu data înregistrării cererii.  

         Indemnizaţia de şomaj pentru absolvenţii şi absolvenţii şcolilor speciale se acordă pe o perioadă de 6 luni şi este o sumă fixă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din valoarea indicatorului social de referinţă, în vigoare la data stabilirii acesteia. Valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 de lei.

         Indemnizaţia de şomaj se acordă absolvenţilor şi absolvenţilor de şcoli speciale, o singură dată, pentru fiecare formă de învăţământ absolvită. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.