Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Justitiei catre absolventii INM: “Judecaţi nu doar cu mintea şi...

Bucuresti: Ministrul Justitiei catre absolventii INM: “Judecaţi nu doar cu mintea şi legea în mână, ci şi cu sufletul”

DISTRIBUIȚI

111088 – 19062012 – Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a participat marţi la festivitatea de absolvire a promoţiei 2012 a Institutului Naţional al Magistraturii (INM).

În cuvântul său către cei ce urmează să devină judecători şi procurori, Titus Corlăţean a pus accentul pe importanţa deosebită pe care aceştia trebuie să o acorde integrităţii, pregătirii profesionale, dar şi pe grija faţă de oameni pe care viitorii magistraţi vor trebui să o manifeste atunci când vor începe efectiv să-şi desfăşoare activitatea în instanţe şi parchete.

„Judecătorul nu judecă nişte simple dosare. În faţa dumneavoastră, pe masa de lucru, veţi avea poveştile de viaţă ale unor oameni care îşi caută dreptatea şi care aşteaptă de la dumneavoastră să le faceţi dreptate. Ele au o puternică încărcătură, de adevăruri şi neadevăruri, din care dvs. aveţi datoria de a face lumină. Doar legea vă va călăuzi în lungul drum al adevărului către lumină. Vă îndemn să judecaţi nu doar cu mintea şi legea în mână, ci şi cu sufletul. De funcţionarea justiţiei depinde evoluţia ţării în general. Nu va exista niciodată dezvoltare, progres şi bunăstare dacă nu va funcţiona justiţia. Dumneavoastră, în calitate de judecători şi procurori, veţi fi cei care nemijlocit veţi înfăptui actul de justiţie. De modul cum vă veţi îndeplini sarcinile de serviciu depinde soarta oamenilor, soarta ţării. Vă reamintesc faptul că în activitatea dvs. răspundeţi în faţa legii, dar şi a societăţii. Vă doresc să reuşiţi să dovediţi că independenţa magistratului nu este doar un text ca atâtea altele scris în Constituţie şi în lege, ci că există în realitate.”, a declarat ministrul Justiţiei. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.