Acasă Politic Bucuresti: Oltetul si acumularea Draganesti, depoluate

Bucuresti: Oltetul si acumularea Draganesti, depoluate

DISTRIBUIȚI

110886 – 12062012 – Acţiunile de depoluare realizate pe cursul râului Olteţ şi în  acumularea Drăgăneşti au fost încheiate, însă curăţarea malurilor se află în continuare în curs de desfăşurare, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului. 

Poluarea s-a produs în data de 30 mai 2012, cu ţiţei de la o conductă avariată a SC Conpet SA, aflată în albia râului Olteţ, în zona Ghercesti-Icoana.

Din cauza debitelor mari ale râului Olteţ (peste 150m3/s), pe fondul cărora s-a produs poluarea, acţiunile de curăţare a apei şi de neutralizare a ţiţeiului au fost mult îngreunate. Pentru depoluarea cursului de apă şi a lacului de acumulare au intervenit echipe ale Administraţiei Bazinale Olt – Sistemul de Gospodărire a Apelor cu baraje şi materiale absorbante. La acţiunea de depoluare au mai participat reprezentanţi ai Conpet SA, SC Envirotech SRL Constanta, SC Hidroserv SA, precum şi echipaje ale ISU Olt şi ale Jandarmeriei Olt.

Pe lângă sancţiunea contravenţională în valoare de 100.000 de lei pe care a aplicat-o Comisariatul Judeţean Olt al Gărzii Naţionale de Mediu, Conpet a fost amendată şi de Administraţia Bazinală Olt, cu 40.000 de lei.

De asemenea, ABA Olt are de recuperat de la Conpet cheltuielile de intervenţie şi analize efectuate de către SGA Olt care depăşesc valoarea de 400.000 lei. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.