Acasă Politic Bucuresti: Seful statului ii decoreaza pe judecatorii CCR

Bucuresti: Seful statului ii decoreaza pe judecatorii CCR

DISTRIBUIȚI

111072 – 19062012 – Presedintele Traian Basescu ii va decora marti seara, la Palatul Cotroceni, pe judecatorii Curtii Constitutionale a Tomaniei (CCR) cu ocazia sărbătoririi a 20 de ani de existenţă a Curţii, anunta Administratia Prezidentiala.

Seful statului i-a conferit presedintelui CCR, Augustin Zegrean, Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler, decorandu-i totodata si pe judecatorii CCR, precum si pe mai multi magistrati, cu prilejul implinirii a 20 de ani de la infiintarea institutiei. Decretul privind decorarea lui Zegrean a fost semnat pe 5 iunie de seful statului si contrasemnat de premierul Victor Ponta, iar pe 7 iunie a fost publicat in Monitorul Oficial.

Distinctia presedintelui CCR a fost acordata „cu prilejul implinirii a 20 de ani de la infiintarea Curtii Constitutionale, in semn de inalta apreciere pentru contributia deosebita la dezvoltarea si afirmarea gandirii juridice romanesti, pentru rolul detinut in asigurarea si respectarea Constitutiei de catre institutiile statului de drept”.

La propunerea presedintelui CCR, Basescu a conferit Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Ofiter judecatorului Acsinte Gaspar si Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Cavaler judecatorilor Curtii Aspazia Cojocaru, Petre Lazaroiu, Mircea Stefan Minea, Iulia Motoc, Ion Predescu, Valentin Zoltan Puskas, Tudorel Toader.

Ordinul National „Serviciul Credincios” in grad de Cavaler le-a fost conferit magistratilor Valentina Barbateanu, Senia Mihaela Constantinescu, Benke Karoly, Marieta Safta, „cu prilejul implinirii a 20 de ani de la infiintarea Curtii Constitutionale, in semn de apreciere deosebita a activitatii eficiente si meritorii prin care au contribuit la indeplinirea cu succes si profesionalism a atributiilor de serviciu”.

Eugenia Miron, consilier la CCR, a fost decorata cu Ordinul National „Pentru Merit” in grad de Cavaler. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.