Acasă Politic Cozmin Gusa se intoarce impotriva lui SOV

Cozmin Gusa se intoarce impotriva lui SOV

DISTRIBUIȚI

111144 – 21062012 – Problemelor cu justiția cărora trebuie să le facă față omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu (dosarul de șantaj si cel de spălare de bani) li s-a adăugat zilele acestea încă una: plângerea penală pe care analistul Cozmin Gușă susține că a formulat-o împotriva sa. Potrivit Hotnews, Gușă a început demersurile ”atât în justiția cipriotă, cât și în justiția românească” împotriva lui Sorin Ovidiu Vîntu și a unor apropiați, în legătură cu falsificarea unei tranzacții. Este vorba despre schimbarea acționariatului Elbahold.În respectivul interviu, Gușă susține că au fost falsificate mai multe documente prin care Elbahold Limited cerea casei de insolvență RVA Insolvency Specialists SRL „convocarea Adunării Generale a Acționarilor care să aibă pe ordinea de zi schimbarea administratorului special”.

Cererea arată că Elbahold este reprezentată, conform unei procuri speciale întocmită pe 5 iunie a.c., de Neil Magon. Potrivit sursei citate, documentul arată că Elbahold Limited, ”reprezentată legal de către Directorul Berhill Limited, prin prezenta îl imputernicește pe dl Neil Magon, cu numărul de pașaport (…) eliberat de către Regatul Unit al Marii Britanii (…) pentru a reprezenta compania mai sus menționată în Adunarea Generală a Acționarilor lui SC PSV Company SA”.

La dosar este atașat și un certificat de la Ministerul Comerțului, Industriei și Turismului de la Nicosia, datat tot 5 iunie, din care reiese că Berhill Limited este singurul acționar al Elbahold Limited.

În legătură cu aceste demersuri, Gușă consideră că ”au falsificat niște documente, pe care le-au predat autorităților cipriote în nume personal, ca să apară menționat faptul că Strategies Research Investments SRL n-ar mai fi proprietară (la Elbahold – n.r.). Or, acest lucru nu se putea întâmpla fără semnătura Strategies. Deci este clar o faptă de natură penală, pe care noi am reclamat-o ca atare, iar în numele Strategies Research Investments SRL am depus plângeri penale atât în Cipru, cât și în România. În Cipru era necesar pentru reglementarea situației, care se va face sine die, pentru că autoritățile cipriote nu-și permit să accepte falsuri, iar în România, la DIICOT, pentru că sunt implicate persoane fizice românești, respectiv Sorin Ovidiu Vîntu în calitate de proprietar al Berhill”, precizează sursa citată. ”Am fost înștiințați printr-o adresă că Berhill apare din nou (în acționariatul Elbahold – n.r.), fără să mai fi existat o tranzacție între Berhill și Strategies Research Investments, societatea mea și a lui Maricel Păcuraru, ulterioară momentului în care eu am făcut anunțul public. Deci este evident că cineva s-a folosit de un fals, noi l-am bănuit pe proprietarul Berhill, care este interesat de chestiunea asta, nu putea să fie interesat Berhill fără acceptul proprietarului Berhill. Și atunci, practic, persoana împotriva căreia ne-am îndreptat, plus autori necunoscuți pe care i-am menționat, este Sorin Ovidiu Vîntu. N-am exclus (…) nici fostul administrator judiciar al PSV, care este RVA prin Arin Stănescu, care oricum mai au un dosar penal pe rol – sunt învinuiți într-un proces în care procurorii au stabilit că s-ar fi aflat în complicitate cu anumite persoane cărora le-au făcut plăți necuvenite din contul PSV”. Adunarea creditorilor PSV Company a decis înlocuirea administratorului judiciar RVA Insolvency, noul administrator ales fiind Casa de Insolvență Transilvania.

Berhill Limited este off-shore-ul cipriot care a figurat ca acționar la Elbahold Limited – acționarul majoritar al PSV Company (54,42%) – până la sfârșitul anului trecut. Atunci, Cozmin Gușă a anunțat că împreună cu Maricel Păcuraru, prin Strategies Research Investments SRL, a cumpărat Elbahold și a devenit acționar majoritar PSV.

La șapte luni de atunci, Berhill Limited continua să apară ca acționar majoritar PSV – in structura acționariatului Realitatea Media (Realitatea TV) sau Ocram Televiziune (OTV), conform CNA, unde figurează că ”acționar unic al Elbahold Limited (Cipru) este Berhill Limited (Cipru), al cărei acționar unic este Luca Liviu”.

Istoria preluării PSV Company de către Gușă & Co. începe în noiembrie 2011, atunci când fostul politician a cumpărat (cu finanțare încă necunoscută publicului larg) jumătate din acțiunile societății PetromService, împreună cu Maricel Pacuraru, om de afaceri controlat de SOV și implicat în scandalul privatizării Poștei Române. Denumind-o evaziv ”procedura de creditare”, Cozmin Gușă a ocolit explicațiile pe marginea acestei tranzacții.

În condițiile în care PSV Company reprezintă una dintre cele mai consistente componente ale imperiului controlat de SOV și Liviu Luca, și știind că respectiva companie a fost prejudiciata între 2008 – 2009, cu peste 83 de milioane de euro, „discreția” lui Cozmin Gușă de la vremea respectivă și supărarea sa actuală sunt cel puțin suspecte.

SOV reușește să se strecoare cu abilitate printre articole de lege și magistrați de mai bine de zece ani. Căzând de fiecare dată în picioare.

Astăzi Curtea de Apel București trebuie să se pronunțe în legătură cu sentința privativă de libertate în dosarul în care SOV a fost acuzat de șantaj de Sebastian Ghiță și pe care SOV a atacat-o cu recurs. Rămâne de văzut dacă procesul se va încheia aici sau vom avea parte de o altă telenovelă care va dura ani la rând, așa cum s-a întâmplat în cazul fostului premier Adrian Năstase. www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.