Acasă Politic Deva: Furtuna a facut din nou ravagii in judetul Hunedoara

Deva: Furtuna a facut din nou ravagii in judetul Hunedoara

DISTRIBUIȚI

110871 – 11062012 – Circulatia rutiera si cea feroviara au fost intrerupte in noaptea de duminica spre luni in Hunedoara. Mai multe case au fost inundate, iar alimentarea cu energie electrica a fost intrerupta, din cauza unei furtuni puternice.

Circulatia trenurilor, pe ruta Arad-Deva a fost blocata mai mult de zece ore in noaptea de duminica spre luni, dupa ce terasamentul a fost inundat in urma furtunii puternice care a afectat nord-vestul judetului Hunedoara.

Ambele fire de cale ferata sunt afectate de scurgerile de pe versanti pe o portiune de aproximativ zece metri, intre Gurasada si Campuri Surduc, iar de luni dimineata s-a circulat pe un singur fir.

„Deoarece interventia pe timpul noptii a fost deosebit de dificila, reprezentantii C.F.R. au luat decizia sa inceapa actiunile de remediere a terasamentului, luni dimineata. In plus, pe perioada codului portocaliu de fenomene meteo periculoase, valabil pana la ora 0.30, au fost afectate zeci de gospodarii din localitatile Gothatea, Gurasada, Campuri Surduc si Roscani. Satul Bradatel, alcatuit din peste 100 de oameni, este izolat, dupa ce un pod, de pe drumul comunal 160, care face legatura intre localitate si comuna Zam, a fost rupt de un parau iesit din matca”, spune Anemona Doda, purtator de cuvant ISU Hunedoara, citata de Ziare.com.

In Deva, mai multi copaci au fost doborati de vant pe bulevardul Nicolae Balcescu si strada Cioclovina, in timp ce DN 7 a fost blocat pe un sens la iesirea din Deva, de un arbore dislocat de furtuna.

Pompierii Detasamentului din Deva si ai Sectiei Ilia sunt implicati in ample misiuni de inlaturare a efectelor provocate de furtuna. Ei intervin cu motopompe si moto-fierastraie in toate zonele afectate, alaturi de ei fiind implicati in actiuni jandarmi si reprezentanti ai Drumurilor Nationale.

Subprefectul judetului Hunedoara, Vasilica Poteca, a convocat Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Hunedoara la sediul Primariei comunei Ilia de unde echipe mixte s-au deplasat in teren pentru evaluarea situatiei generata de caderile de precipitatii.

Alte noua localitati din nord-vestul judetului Hunedoara nu mai sunt alimentate cu energie electrica, dupa ce vantul puternic a avariat reteaua de curent. Mai mult, subprefectul de Hunedoara, Vasilica Poteca, a dispus mobilizarea tehnicii si personalului din cadrul Drumurilor Nationale pentru indepartarea aluviunilor de pe DN7 in vederea redeschiderii circulatiei in cel mai scurt timp. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.