Acasă Politic Strasbourg: Norica Nicolai: Reducerea birocraţiei, esenţială pentru consolidarea pieţei unice europene

Strasbourg: Norica Nicolai: Reducerea birocraţiei, esenţială pentru consolidarea pieţei unice europene

DISTRIBUIȚI

110994 – 15062012 – „Solicitarea de a se reduce birocraţia europeană cu 25% până în 2015 mi se pare una esenţială. Atât Comisia Europeană, cât şi statele membre trebuie să procedeze efectiv la această reducere pentru a uşura accesul cetăţenilor, companiilor şi persoanelor la o administraţie mult mai fluidă şi mult mai coerentă”, a arătat eurodeputateul liberal Norica Nicolai, explicându-şi votul în favoarea Rezoluţiei adoptate joi de Parlamentul European, cu referire la Actul privind piaţa unică.

În respectivul document, legislativul european solicită ca piaţa unică să fie finalizată cu cea mai mare seriozitate şi cât mai repede, ţinându-se seama în mod corespunzător de dimensiunea economică, socială şi de mediu. De asemenea, eurodeputaţii solicită Comisiei să adopte o cartă uşor accesibilă cetăţenilor, care să includă diferitele aspecte ale dreptului de a locui şi de a ocupa un loc de muncă oriunde în UE.

„Am votat în favoarea acestui raport pe care îl consider unul important cu privire la viitorul pieţei unice. Nu numai că dezvoltă o viziune, dar oferă şi soluţii, iar eu fac parte dintre aceia care consideră că piaţa unică este principalul element de coeziune al proiectului nostru european. De asemenea, vreau să subliniez componenta de recunoaştere reciprocă a calificativelor profesionale şi consider că această recunoaştere este un pas spre fluidizarea accesului la piaţa muncii în UE„, a mai declarat Norica Nicolai. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.