Acasă Politic Strasbourg: Viorica Dăncilă cere o politică comună a UE privind produsele alimentare...

Strasbourg: Viorica Dăncilă cere o politică comună a UE privind produsele alimentare cu utilizări nutriţionale speciale

DISTRIBUIȚI

110984 – 14062012 – Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă, consideră că, Uniunea Europeană are nevoie de o politică comună privind produsele alimentare destinate unei utilizări nutriţionale speciale, pentru a permite astfel libera lor circulaţie şi crearea de condiţii echitabile pentru concurenţă.

Într-o declaraţie scrisă la Raportul deputatei belgiene Frédérique Ries, referitor la Propunerea de regulament privind alimentele destinate sugarilor şi copiilor de vârstă mică şi alimentele destinate unor scopuri medicale speciale, europarlamentarul român consideră că, Uniunea Europeană a avut dintotdeauna un model de cadru legislativ în materie de produse alimentare cu destinaţie nutriţională specială foarte apreciat, însă în ultima perioadă s-a constatat că evoluţia pieţei alimentelor, precum şi a cea a legislaţiei alimentare are nevoie o schimbare majoră.

“Consider că, aplicarea conceptului, la modul general de „produse alimentare cu destinaţie nutriţională specială”, pe care se bazează această directivă-cadru, în condiţiile evoluţiei contextului de piaţă a dus la apariţia unor probleme considerabile atât pentru părţile implicate, dar şi pentru autorităţile de control. Siguranţa alimentelor, mai ales pentru acele alimente destinate unor categorii de populaţie vulnerabile cum sunt sugarii, copiii de vârstă mică şi persoanele care suferă de boli speciale, constituie o condiţie esenţială pentru libera lor circulaţie şi pentru buna funcţionare a pieţei interne pe teritoriul Uniunii Europene”, susţine Viorica Dăncilă.

„De aceea, cred că la nivelul Uniunii este nevoie de o politică de solidaritate europeană, cu măsuri legislative de eliminare a acestor diferenţe dintre legislaţiile naţionale privitoare la produsele alimentare destinate unei utilizări nutriţionale speciale, permiţând astfel libera lor circulaţie şi creând condiţii echitabile pentru concurenţă”, se mai arată în declaraţia deputatului european Viorica Dăncilă la raportul Ries. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.