Acasă Politic Suceava: Grupare de traficanti de droguri de mare risc, anihilata la Suceava

Suceava: Grupare de traficanti de droguri de mare risc, anihilata la Suceava

DISTRIBUIȚI

111002 – 15062012 – Poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au destructurat un grup infracţional organizat, care acţiona în judeţul Suceava, introducând în ţară de droguri de risc şi mare risc şi comercializarea acestora.

Vineri se desfăşoară 20 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava, la locuinţele membrilor grupului infracţional, urmând a fi puse în executare 22 de mandate de aducere.

”În luna ianuarie 2010 a început documentarea activităţii infracţionale, pe linia traficului de droguri, a suspectului P. Codruţ. Din investigaţii a rezultat că acesta se ocupa de procurarea şi distribuirea directă a drogurilor pe raza municipiului Rădăuţi. În anul 2011, suspectul a început să creeze o reţea de intermediari, care să distribuie drogurile către consumatori. Totodată, s-a documentat faptul că, începând cu anul 2012, P. Codruţ împreună cu H. Adrian, D. Bogdan şi C. Antoniu, au constituit un grup infracţional organizat, în scopul săvârşirii de infracţiuni de trafic de droguri de risc şi mare risc, prin procurare de droguri de pe piaţa externă sau internă, transportul acestora, deţinerea lor, oferirea, punerea în vânzare clienţilor fideli, direct sau prin intermediari, furnizând astfel în mod constant clienţilor cantităţile solicitate de substanţe stupefiante ori psihotrope. La acest grup infracţional organizat au aderat, în cursul anului 2011, şi T. Ilie, L. Marcel, L. Sorin, A. Alin., C. Adrian, O. Mihai şi O. Petrovici. Aceştia sunt suspectaţi că achiziţionau drogurile din străinătate, unde mergeau la muncă, le introduceau în ţară prin intermediul firmelor de curierat ori transport persoane, disimulate în bagaje, sau aveau rolul de a intermedia vânzarea de droguri între cei patru membri principali ai grupului şi palierul de simpli consumatori de substanţe stupefiante ori psihotrope. În urma probatoriului administrat în cauză, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 12 suspecţi, pentru comiterea infracţiunilor de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc, fără drept în modalităţile procurare, punere în vânzare, vânzare şi deţinere de droguri de risc, trafic de droguri de mare risc, fără drept în modalităţile procurare, punere în vânzare, vânzare şi deţinere de droguri de mare risc, introducere în ţară de droguri de risc, fără drept, introducere în ţară de droguri de mare risc, fără drept”, potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.