Acasă Politic Timisoara: Mobilizare pentru inundatiile anuntate pe Bega

Timisoara: Mobilizare pentru inundatiile anuntate pe Bega

DISTRIBUIȚI

110861 – 11062012 – Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis cod roşu pe râul Bega sector Făget-Balinţ, judeţul Timiş. De asemenea, tot pe râul Bega a fost instituit cod portocaliu pe sectorul Balint-Chizătau, judeţul Timiş. Această avertizare a fost transmisă către Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă si Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fiind comunicată şi primăriilor aflate în aval de Făget. Administraţia Naţională Apele Romane, prin Administraţia Bazinală de Apă Banat – Staţia Hidrometrică Lugoj are dislocaţi oameni în zonă încă din seara zilei de 10 iunie 2012 şi a trimis în zonă 20.000 de saci şi două camioane cu nisip, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului. Se monitorizează în continuare toată această zonă.


A fost mobilizată, de asemenea, Formaţia Lugoj care s-a îndreptat spre Mănăştur, fiind trimise în zonă un buldoexcavator, o volă şi maşini cu nisip.

În localitatea Poieni, în urma ploilor abundente au fost blocate pe un pod rutier patru persoane care au fost evacuate. De asemenea, în aval de localitatea Făget, a fost afectată lucrarea de investiţii în derulare din zona localităţii Răchita, fiind afectate terenuri agricole. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.