Acasă Politic Bucuresti: Consiliul National de Etica: Ponta nu a plagiat

Bucuresti: Consiliul National de Etica: Ponta nu a plagiat

DISTRIBUIȚI

111922 – 20072012 – Consiliul National de Etica (CNE) a stabilit ca premierul Victor Ponta nu a plagiat in teza sa de doctorat. Potrivit CNE, lucrarea lui Victor Ponta are elemente de noutate si respecta normele academice.„In urma analizarii sesizarilor nr. 811/21.06.2012 si nr. 838/02.07.2012, CNECSDTI apreciaza ca – in raport de perioada elaborarii si sustinerii lucrarii de doctorat a domnului Victor Ponta si anume intre anii 1999 – 2003 examinarea trebuie facuta in conformitate cu prevederile HG nr. 371/1999 privind organizarea si desfasurarea doctoratului, emisa in temeiul art. 73 alin (8) din Legea invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in care la art. 22 se precizeaza faptul ca: Teza de doctorat trebuie sa contina

elemente de originalitate specifice domeniului abordat, precum si modalitati de validare stiintifica a acestora sau de recunoastere valorica in domeniul artelor”, se arata in raportul final al CNE.

Asadar, „CNECSDTI ia act de indeplinirea tuturor procedurilor legale in vigoare la data sustinerii tezei de doctorat de catre domnul Victor Ponta.

CNECSDTI retine faptul ca referintele bibliografice au fost mentionate preponderent la sfarsitul lucrarii.

Prin urmare, CNECSDTI isi asuma concluziile expertilor din domeniul juridic in ceea ce priveste respectarea planului de pregatire prin doctorat, teza prin continut si elementele de contributie proprie justifica acordarea titlului de doctor.

„CNECSDTI apreciaza ca titlul de doctor in Stiinte Juridice, domeniul Drept, a fost obtinut de catre domnul Victor Ponta in concordanta cu leguslatia in vigoare in anul 2003 si calificarea de plagiat in cadrul tezei de doctorat cu titlul ‘Curtea Penala Internationala’ nu se poate sustine”, este concluzia raportului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.