Acasă Politic Bucuresti: Crin Antonescu a cerut in CSAT demiterea generalului Opris

Bucuresti: Crin Antonescu a cerut in CSAT demiterea generalului Opris

DISTRIBUIȚI

111921 – 20072012 – Presedintele interimar Crin Antonescu, a declarat ca in sedinta CSAT de joi a propus eliberarea din functie a sefului STS, Marcel Opris, dar ca unul dintre consilierii lui Traian Basescu, Iulian Fota, a votat impotriva revocarii. „Aceasta instalare este in afara legii si nu are nicio acoperire legala. Am facut propunerea ca domnul Opris sa fie revocat din functie. Toti membrii CSAT, mai putin unul, au votat pentru. Ca propunerea sa fie validata, trebuie sa fie votata de toti membrii CSAT. Domnul consilier prezidential Iulian Fota, al domnului Basescu, care era in concediu, dar care a venit la aceasta sedinta, a votat impotriva.  Smecheria pe care o face domnul Basescu, 73% din Administratia Prezidentiala – sunt in concediu.

Spune asta ceva si despre eleganta domnului Basescu”, a declarat Crin Antonescu, joi seara, la Antena 3.

Totodata, presedintele interimar a subliniat ca Marcel Opris „invoca o lefislatie in care peste tot, ca vorbim de Constitutie, ca vorbim de legea de organizare a STS, ca vorbim de orice alte legi, peste tot se face referire la institutia presedintelui. 

Institutia presedintelui suspendat nu exista. Nu exista in acelasi timp doi presedinti in Romania. Sigur, din punct de vedere politic, comunicational, noi folosim termenul de presedintele suspendat. Pana cand Traiab Vasescu nu va primi un verdict din partea electoratului, domnia sa poate sa se mai considera cumva presedibne, dar doar politic”.

„Din punct de vedere personal, Traian Basescu poate avea toate telefoanele din lume. Pe mine ma intereseaza insa sa fim in interiorul prevederilor legale(…) Cred ca, in toate privintele, comportamentul meu fata de Traian Basescu a fost unul corect(…) Dupa opinia pe care mi-am putut-o forma, aceasta instalare este in afara legii”, a explicat Crin Antonescu. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.