Acasă Politic Bucuresti: Opt judeţe in flacari

Bucuresti: Opt judeţe in flacari

DISTRIBUIȚI

112093 – 27072012 – Pompieri militari, alături de pompieri civili, vânători de munte, angajaţi ai Inspectoratului General de Aviaţie şi ai ocoalelor silvice, precum şi voluntari continuă lupta cu focul în opt judeţe ale ţării, potrivit informaţiilor de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă.În judeţul Argeş, incendiile de pe Vârfurile Netotu şi Roşu din masivul Făgăraş s-au extins. Astfel, arde vegetaţie uscată din golul alpin, plantaţie puiet de brad, pădure de conifere şi resturi de exploatare forestieră pe o suprafaţă ce însumează aproximativ 630 hectare, existând în continuare pericolul de extindere a focului. Incendiul semnalat pe Vârful Negoiu este sub control, zona rămânând sub supravegherea unui angajat al ocolului silvic.

Pe parcursul zilei de ieri, a fost solicitat un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie în sprijinul pompierilor militari, ce a survolat zona pentru recunoaştere aeriană, astăzi intervenind şi prin aruncare de substanţe stingătoare. Pentru evaluarea detaliată a evoluţiei incendiilor din Munţii Făgăraş, a fost solicitată furnizarea de imagini prin satelit, de mare rezoluţie, Centrului de Informare şi Monitorizare în situaţii de urgenţă, al Uniunii Europene. Solicitarea a fost validată şi acceptată.

În judeţul Harghita, pompierii militari intervin pentru lichidarea şi supravegherea incendiilor de resturi de exploatare forestieră, puiet regenerat şi păşune alpină din comunele Căpâlniţa, Sânsimion şi Subcetate, reuşindu-se limitarea arderilor. Un alt incendiu a izbucnit în comuna Gălăuţaşi, pe o suprafaţă de circa 10 hectare, arzând resturi de exploatare forestieră. Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă fac demersuri în încercarea de a mobiliza cetăţenii din localitate, pentru a interveni împreună pentru stingerea focului.

Pentru localizarea incendiului de pe Vârfurile Berevoiescu şi Ţiganu din Masivul Făgăraş, judeţul Braşov, s-au executat spaţii prin defrişare pentru izolarea zonei incendiate, cu lăţimea de 6 metri şi pe o lungime de aproximativ 2 kilometri. Incendiul a depăşit zona delimitată şi s-a creat un alt spaţiu de izolare a focului. Pentru lichidarea celor două focare din comunele Recea şi Hârseni, autorităţile locale au decis suplimentarea forţelor de

intervenţie, astfel încât 280 de persoane vor fi angrenate în această intervenţie, dintre care 100 de pompieri militari.

70 de hectare de vegetaţie uscată au fost mistuite ieri de flăcări în localităţile Avrămeni şi Ibăneşti din judeţul Botoşani.

Incendiul semnalat în apropierea localităţilor Moisei şi Săcel din judeţul Maramureş, ce cuprinsese 20 de hectare de litieră şi coronament de pădure tânără de răşinoase, a fost lichidat. Un alt incendiu s-a declanşat în apropiere de localitatea Baia Borşa, pe o suprafaţă de 5 hectare de pădure tânără molid, într-o zonă greu accesibilă. În acest moment, se acţionează pentru localizarea şi lichidarea incendiului.

Incendiul din localitatea Filia, judeţul Covasna, ce a cuprins iniţial 8 hectare de vegetaţie uscată şi resturi de exploatare forestieră şi a fost stins în cursul zilei de ieri, s-a reaprins astăzi pe un hectar.

În judeţul Bistriţa – Năsăud, continuă intervenţiile pentru lichidarea incendiului din comuna Rebra, fiind afectate 30 de hectare de vegetaţie uscată şi păşune şi se acţionează pentru lichidare.

La o altitudine de 1.400 metri, în judeţul Neamţ, comuna Bicazul Ardelean, s-a produs ieri după-amiază un incendiu de vegetaţie uscată ce s-a extins la pădurea de răşinoase. S-a creat un culoar de protecţie prin defrişare şi s-a reuşit, după aproximativ 5 ore, lichidarea incendiului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.