Acasă Politic Bucuresti: România găzduieşte Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale a crescătorilor de cai...

Bucuresti: România găzduieşte Adunarea Generală a Federaţiei Internaţionale a crescătorilor de cai de rasă Huţulă

DISTRIBUIȚI

112053 – 26072012 – România, prin Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, în calitate de administrator al hergheliilor de stat la nivel naţional, va găzdui la Herghelia Lucina, în perioada 27 – 29 iulie 2012 un eveniment hipologic deosebit: Adunarea Generală anuală a Federaţiei Internaţionale a crescătorilor de cai de rasă Huţulă – Hucul International Federation (HIF).

Conferinţele, adunările generale anuale ale HIF, nu reprezintă doar simple evenimente festive, ci sunt înalte foruri tehnice în cadrul cărora specialişti din ţări cu tradiţie sau unde, în timp, s-a format un grup de crescători profesionişti, trebuie să identifice cele mai bune măsuri care, prin regulamente ce privesc creşterea, ameliorarea sau conservarea genetică, să asigure destinul calului de rasă Huţulă, o rasă cu importanţă zootehnică şi culturală deosebită.

Herghelia Lucina, din structura Direcţiei Silvice Suceava a pregătit pentru public sâmbăta, 28 iulie, începând cu orele 10.30 un program dedicat tradiţiei creşterii sistematice în această herghelie faimoasă şi de obârşie pentru rasa Huţulă.

Publicul invitat va asista la prezentarea armăsarilor pepinieri, a iepelor mame cu manji pe păşune a grajdurilor, a locurilor istorice, precum şi la o spectaculoasă prezentare a cailor de rasă Huţulă în cadrul unei demonstraţii menite să ilustreze calităţile utilitare ale acestei rase deosebite pentru tracţiune/atelaj, port-samar şi călărie. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.