Acasă Politic Constanta: Perchezitii domiciliare în Constanţa, Zona Liberă Agigea, Zona Liberă Curtici

Constanta: Perchezitii domiciliare în Constanţa, Zona Liberă Agigea, Zona Liberă Curtici

DISTRIBUIȚI

111546 – 05072012Arad, Bucureşti şi Arad – Procurori din cadrul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu poliţişti din cadrul B.C.C.O. Constanţa au destructurat un  grup infracţional organizat care, în perioada 2011 – 2012, a desfăşurat operaţiuni de tranzit şi achiziţie/vânzare de ţigări în zonele libere Agigea şi Curtici – Arad prin folosirea frauduloasă a unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, prin falsificarea semnăturii administratorului acesteia, scopul urmărit fiind acela de obţinere de beneficii financiare majore prin sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor la bugetul de stat ca urmare a ascunderii sursei impozabile şi înregistrării de operaţiuni comerciale fictive.

        Joi, procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 12 percheziţii domiciliare în Constanţa, Zona Liberă Agigea, Zona Liberă Curtici – Arad, Bucureşti şi Arad urmărindu-se identificarea documentelor falsificate de membrii grupului a documentelor contabile ale societăţilor implicate în valorificarea ţigărilor şi a ştampilelor societăţii folosite fraudulos.

        Cu aceasta ocazie au fost descoperite aproximativ 60 milioane de ţigarete.

        Valoarea estimată a operaţiunilor comerciale efectuate până la aceasta dată de către membrii grupului este de peste 5 milioane euro.

        În cauză a fost instituit sechestru asigurator asupra a 18 imobile aparţinând unui număr de trei membri ai grupului, scopul fiind acela de recuperare a prejudiciului cauzat bugetului de stat prin comiterea infracţiunilor prevăzute de Legea nr. 241/2005.

        În cauză se efectuează cercetări pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, ascunderea sursei impozabile şi respectiv înregistrarea de operaţiuni şi cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor care au achiziţionat ţigările, prezentarea de documente comerciale falsificate la autoritatea vamală, reţinându-se diferite forme de participare din partea membrilor grupului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.