Acasă Politic Ilfov: Pentru referendumul de duminica, în Ilfov au apărut doua noi secții...

Ilfov: Pentru referendumul de duminica, în Ilfov au apărut doua noi secții de votare

DISTRIBUIȚI

112025 – 25072012 – Numărul celor care figurează în listele permanente de alegători este, în județul Ilfov, de 283.344 persoane, care au la dispoziție pentru votul de duminică 217 secții de votare, distribuite în 152 locații, a anunțat în cadrul unei conferințe de presă prefectul județului, Florentina Pencea. Numărul buletinelor de vot tipărite pentru județul Ilfov este de 311.856, potrivit aceleiași surse. În cadrul conferinței de presă, Florentina Pencea a prezentat și modul în care a fost respectat calendarul electoral, anunțând totodată că buletinele de vot, timbrele autocolante, ștampilele de control și cele cu mențiunea ”VOTAT” au fost ridicate, urmând a fi distribuite secțiilor de votare.Comparativ cu alegerile locale din iunie, pentru referendumul de duminică

au fost amenajate două noi secții de votare, la Voluntari și Snagov, din cauza depășirii numărului de persoane arondate în mod obișnuit unei secții de vot, a explicat prefectul Florentina Pencea. Aceasta a mai afirmat și că toate locațiile în care există amenajate secții de votare sunt dotate cu generatoare, astfel încât, dată fiind prelungirea scrutinului până la orele 23.00, să nu existe incidente generate de pene de electricitate.

De asemenea, la nivelul județului au fost organizate 25 de echipe de cercetare a sesizărilor privind încălcarea legislației electorale (3 echipe pentru fiecare oraș și comunele arondate), precum și 4 echipe de intervenție rapidă ale Poliției și 5 ale Jandarmeriei, care vor acționa în cazul producerii unor evenimente semnificative de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În ceea ce privește măsurile de ordine publică pentru ziua referendumului, comisarul șef Emanuel Nica, șeful IPJ Ilfov, a anunțat că 101 secții de votare vor fi păzite de polițișți, 72 de jandarmi și 44 de lucrători ai ISU Ilfov. În total, paza secțiilor de votare va fi asigurată de 247 polițiști, 166 jandarmi și 98 lucrători ai ISU, iar pentru asigurarea ordinii și siguranței publice vor acționa 80 de polițiști constituiți în 40 de patrule de ordine publică.

Numărul total al angajaților structurilor de ordine publică din Ilfov care vor supraveghea referendumul din 29 iulie este de 765, polițiști, jandarmi și lucrători ISU.

Pentru prevenirea turismului electoral, în județul Ilfov vor fi instituite 36 de filtre, amplasate pe principalele drumuri naționale, județene și comunale care tranzitează județul, pentru vehiculele care transportă un număr mai mare de persoane urmând a fi verificată legalitatea transportului și introduse într-o bază de date. Dacă în urma verificărilor, prezența acestor curse este semnalată în mai multe locuri din județ, va fi verificată și identitatea persoanelor din respectivele vehicule.

De asemenea, pentru deținuții cu drept de vot din Penitenciarul Jilava va fi asigurată posibilitatea votului, prin intermediul urnei mobile, în cazul celor care și-au anunțat intenția de a-și exercita acest drept.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IJP Ilfov, Claudia Burada, până în acest moment nu au fost semnalate situații similare celei de la Dolj, Gorj și Galați, în care angajatorii ori alte persoane să fi reținut acte de identitate, astfel încât să împiedice prezentarea la vot a unor persoane. – www.promptmedia.ro


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.