Acasă Politic Judecatoarea Georgeta Barbălată de la Inalta Curte, urmarita penal

Judecatoarea Georgeta Barbălată de la Inalta Curte, urmarita penal

DISTRIBUIȚI

112089 – 27072012 – Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început urmărirea penală faţă Georgeta Barbălată, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în sarcina căreia s-a reţinut infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie. Potrivit procurorilor, există indicii că în data de 10 iulie 2012, judecătoarea Georgeta Barbălată, după ce a aflat de existenţa unei solicitări de autorizare a efectuării percheziţiilor domiciliare, formulată de DNA, l-a avertizat pe Mihai Vlad, învinuit într-un dosar penal aflat pe rolul DNA, că este posibil ca domiciliul său să fie percheziţionat şi că ar putea să aibă probleme la DNA, legate de anumite „servicii” pe care le-ar fi făcut procurorilor George Bălan şi Marcel Sâmpetru.

Procedând în acest mod, judecătoarea Barbălată Georgeta i-a asigurat lui Mihai Vlad timpul necesar pentru a distruge şi ascunde documente şi obiecte compromiţătoare, care ar fi putut constitui mijloace de probă, îngreunând astfel urmărirea penală.

Judecătoarea Barbălată Georgeta a fost pusă sub învinuire în dosarul penal în care se efectuează acte de urmărire penală faţă de Mihai Vlad, fost şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Ilfov, şi faţă de procurorii George Bălan şi Marcel Sâmpetru, învinuiţi pentru infracţiunea prevăzută de art. 12 lit. b din legea 78/2000, în formă continuată, complicitate, respectiv instigare la infracţiunea menţionată.

Vineri, învinuitei Georgeta Barbălată i s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.