Acasă Politic Arad: 25 migranţi ascunşi în automărfare depistaţi de poliţiştii de frontiera

Arad: 25 migranţi ascunşi în automărfare depistaţi de poliţiştii de frontiera

DISTRIBUIȚI

 – 112446 – 13082012 – La sfârşitul săptămânii trecute, politiştii de frontieră arădeni au descoperit 25 migranţi ascunşi în automarfarare,

care voiau să ajungă în spaţiul Schengen.

La 11 august, orele 9.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Alin Gheorghe, în vârstă de 42 de ani, din judetul Alba, care conducea un automarfar marca Renault, înmatriculat în Italia şi transporta 19,8 mc. lemn de foc paletizat pentru o fimă din Italia. La controlul de frontieră efectuat au fost descoperite şi reţinute sapte persoane ascunse în compartimentul marfă. Era vorba de sase pakistanezi şi un cetăţean libian, cu vârste cuprinse între 19 şi 43 de ani. Toate cele sapte persoane au depuse documente de solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că s-au suit în automarfar într-o parcare a unei benzinării de lângă municipiul Arad. Şoferul a declarat că nu cunoaşte persoanele din remorcă şi nici nu ştie când acestea s-au urcat în camion.

În data de 10 august, orele 13.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul român Marian T., în vârstă de 40 de ani, din judetul Damboviţa, care conducea un automarfar marca DAF, înmatriculat în România şi transporta 22.720 kg. silicon de la o firmă din România în Germania. La controlul de frontieră efectuat au fost descoperite şi reţinute noua persoane ascunse în compartimentului marfă, alte trei fiind ascunse deasupra lăzii pentru europaleţi, sub şasiul automarafarului. Din cercetari, a rezultat că persoanele descoperite sunt opt cetăţeni algerieni şi trei cetăţeni marocani şi un cetăţean tunisian, cu vârste cuprinse între 18 şi 50 de ani, toţi având documente de solicitanţi de azil în România. Persoanele în cauză au declarat că s-au suit în automarfar într-o parcare de lângă municipiul Arad ajutaţi de un cetăţean solicitant necunoscut. Şoferul a declarat că nu cunoaşte persoanele din remorcă şi nici nu ştie când acestea s-au urcat în camion.

Tot la 10 august, la 8.40, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară cetăţeanul polonez Andrzej Stanislaw W., în vârstă de 41 de ani, şofer pe un ansamblul de vehicule cap tractor şi semiremorcă înmatriculate în Polonia. Conform documentelor de insoţire a mărfii, acesta transporta 193.800 pachete materiale plastice de la o firmă din Câmpulung Muscel în Polonia.

La controlul compartimentului marfă au fost descoperite şi reţinute sase personae. Din cercetari, a rezultat că persoanele descoperite sunt cinci cetăţeni marocani şi unul algerian, cu vârste cuprinse între 23 şi 42 de ani, toţi având documente de solicitanţi de azil în România. Şoferul a declarat că nu cunoaşte persoanele din remorcă şi nici nu ştie când acestea s-au urcat în camion. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.