Acasă Politic Berlin: Angela Merkel vrea un nou tratat al Uniuni Europene

Berlin: Angela Merkel vrea un nou tratat al Uniuni Europene

DISTRIBUIȚI

112741 – 27082012 – Cancelarul german Angela Merkel sustine ca este nevoie de un nou tratat al Uniunii Europene (UE), pentru o mai buna integrare a statelor membre. Liderul de la Berlin arata ca este nevoie de o mai mare uniune politica pentru depasirea crizei

datoriilor suverane care afecteaza zona euro.

Germania, motorul economic al Europei, sustine de ceva vreme ca o mare parte din competentele nationale, inclusiv asupra bugetului, sa fie transferate catre institutiile europene, insa initiativa nu este agreata de unele state europene.

Merkel spera ca la summit-ul UE din decembrie se va stabili o data concreta pentru demararea discutiilor asupra unui nou tratat.

O mare parte dintre statele membre sunt sceptice in privinta dorintelor Germaniei si nu sunt disponibile sa initieze noi reforme institutionale.

Berlinul considera ca o uniune politica si fiscala mult mai stransa ar fi benefica, prin supravegherea Uniunii Europene asupra bugetelor statelor, pentru ca toti membri sa-si puna finantele in ordine si sa reasigure stabilitatea monedei unice. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.