Acasă Politic Bucuresti: Cresterea cursului valutar nu influenteaza tarifele vacantelor petrecute in Romania

Bucuresti: Cresterea cursului valutar nu influenteaza tarifele vacantelor petrecute in Romania

DISTRIBUIȚI

112310 – 06082012 – Chiar dacă leul s-a depreciat foarte mult în ultimele săptămâni, costurile vacantelor în România nu se va modifica în această vară, asa cum s-ar astepta multa lume, susţine Federaţia Patronatelor din Turism din România. În primul rând, contractele între agentiile de turism si hotelieri nu permit majorarea tarifelor decât în cazuri speciale. Acelasi document stabileste că un hotelier care vrea să modifice tarifele trebuie să anunte agenția de turism cu cel puțin o lună înainte. Contractul prevede şi faptul că tarifele pentru serviciile deja confirmate nu pot fi majorate”, declară Dragos Raducan, vicepresedinte al Federaţie.

Un al doilea aspect de care trebuie să ținem cont se referă la durata vacanței în România. Astfel, conform statisticilor din ultimii zece ani, sezonul estival se încheie pe 15 septembrie.  Prin urmare, nu mai este timp pentru aplicarea unor eventuale majorări rezultate din deprecierea monedei naționale în raport cu euro.

Al treilea motiv, în strânsă legătură cu cel de mai sus, se referă la scumpirile la utilitati si produsele agro-alimentarea generate de creșterea euro. Daca va exista, valul de scumpiri se va produce la jumătate lunii septembrie, dată la care cei mai mulți români nu mai sunt in concedii. În acelaşi timp, hotelieriişși patronii de restaurante nu-şi permit deocamdată să vină cu scumpiri pentru că şi-ar pierde o parte din turişti. De aceea turistii care au cumpărat vacanțe in Romania prin programul Early Booking nu vor plăti mai mult odată cu creșterea euro. În avantaj ies şi cei care au cumpărat în prima parte a anului pachete turistice pentru destinaţii externe.

 

un curs valutar de 4,63, ar plăti 4.630 de lei. – www.promptmedia.ro

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.