Acasă Politic Bucuresti: Peste 26.000 de morti pe listele electorale

Bucuresti: Peste 26.000 de morti pe listele electorale

DISTRIBUIȚI

112602 – 21082012 – Aproape 35.000 de romani vor fi radiati de pe listele electorale permanente, potrivit cifrelor care au fost trimise Curtii Constitutionale, a anuntat luni dupa amiaza premierul Victor Ponta. „34.654 de persoane urmeaza a fi radiate de primarii

si de serviciile publice comunitare din listele electorale permanente utilizate la referendumul din 29 iulie”, a transmis premierul.

Din acest numar, care era prezent pe listele electorale permanente, pe 10 iulie, 26.066 de persoane erau decedate, 4.475 cetateni romani aveau domiciliul permanent in strainatate, 3.414 persoane si-au pierdut dreptul de vot intre timp, 349 de persoane aveau corectii al CNP, 199 de persoane bolnave psihic si alte 151 de persoane si-au pierdut cetatenia.

De asemenea, MAI a comunicat Guvernului ca 512.379 de persoane au actele de identitate expirate, despre care Victor Ponta a spus ca „trebuie avute in vedere”. 

Totodata, Executivul a primit, prin intermediul MAE, de la autoritatile straine ale altor state, numarul total al cetatenilor romani din afara granitelor. Astfel, din totalul de 3.052.397 de cetateni romani cu drept de sedere in afara granitelor Romaniei, 469.810 sunt cetateni romani cu domiciliul in strainatate, adica cei care detin pasaport special si nu figureaza pe listele electorale permanente.”Avand in vedere aceste date, am transmis respectivele date si anexele pe baza carora s-a intocmit aceasta adresa CCR, urmand ca decizia sa fie luata maine de Curte”, a punctat premierul.

„Guvernul nu s-a apucat sa actualizeze liste electorale pentru ca nu are acest drept si nici nu ar avea cum sa faca acest lucru”, a adaugat Victor Ponta. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.