Acasă Politic Bucuresti: Premierul Ponta: “Mona Pivniceru trebuie sa inceapa o reforma reala in...

Bucuresti: Premierul Ponta: “Mona Pivniceru trebuie sa inceapa o reforma reala in Justitie”

DISTRIBUIȚI
ponta12

112688 – 24082012 – Noul ministru al Justitiei, Mona Pivniceru, are misiunea de a incepe o reforma reala, care se rezolve, printre altele, problema raspunderii magistratilor, a declarat premierul Victor Ponta „Doamna Pivniceru trebuie sa inceapa o reforma reala in Justitie,

care sa atinga probleme nerezolvate pana acum. Problema principala este ca oamnii nu au incredere in justitie, procesele dureaza foarte mult si e o justitie scumpa. Trebuie sa existe si o raspundere a magistratului, lucru care nu prea s-a intamplat in ultimii ani”, a spus Ponta, joi seara, la Romania Tv.

Premierul a afirmat ca noul ministru al Justitiei nu va face nicio numire pentru schimbarea actualilor sefi ai DNA si Parchetului General inainte ca Traian Basescu sa se intoarca la Cotroceni.

De asemenea, seful Executivului a subliniat ca Mona Pivniceru nu va face o singura propunere pentru functiile ocupate in prezent de Daniel Morar si Laura Codruta Kovesi.

„Vor fi mai multe propuneri pentru functiile de la Parchetul General si DNA. Nu cred ca Mona Pivniceru are timp intr-o saptamana sa dea drumul la acea selectie. In luna septembrie va face 3-4-5 propuneri catre CSM”, a declarat prim-ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.