Acasă Politic Bucuresti: S-a modificat strategia de privatizare pentru Oltchim

Bucuresti: S-a modificat strategia de privatizare pentru Oltchim

DISTRIBUIȚI
oltchim

112689 – 24082012 – Guvernul a aprobat joi memorandumul prezentat de Ministerul Economiei prin care se propune schimbarea strategiei de privatizare a societatii comerciale Oltchim Ramnicu Valcea, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Andrei Zaharescu.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vanzarea in procedura colectiva a pachetului de actiuni detinut de statul roman la S.C. Oltchim S.A., reprezentand 54,8% din capitalul social, si a creantelor AVAS si S.C. Electrica S.A., insumand 1,8 miliarde lei, adica 56% din totalul datoriilor S.C. Oltchim S.A.

De asemenea, se mandateaza AVAS sa deruleze procedura de vanzare a creantei asupra S.C. Oltchim S.A. si se mandateaza reprezentantii Ministerul Economiei in AGA S.C. Electrica S.A. sa aprobe declansarea procedurii de vanzare a creantei detinute de S.C. Electrica S.A. asupra S.C. Oltchim S.A.

De asemenea, va negocia intre Ministerul Economiei, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, si S.C. OMV Petrom S.A. o optiune de achizitionare de active ale rafinariei Arpechim, detinute de S.C. OMV Petrom S.A., exercitabila de catre investitorul desemnat pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.