Acasă Politic Bucuresti: Sanctiuni pentru protestarii de la Universitate

Bucuresti: Sanctiuni pentru protestarii de la Universitate

DISTRIBUIȚI

112710 – 24082012 – Jandarmeria Capitalei anunţă că a identificat peste 100 persoane, ale căror fapte săvârşite în timpul protestelor din Piaţa Universităţii în zilele de 21 şi 22 august a. c. au fost încadrate juridic. Astfel, 50 de persoane au fost sancţionate cu amenzi

între 200 și 1.000 de lei pentru tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor ”prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”.

Altor 49 de persoane, le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru infracţiunea de ”blocare cu intenţie a drumului public”, iar alte 7 persoane sunt cercetate pentru ”distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice”.

Potrivit Jandarmeriei, identificarea celor care au încălcat legea continuă, iar în baza probelor video existente, persoanele în cauză vor fi trase la răspundere, în funcţie de participaţia fiecăruia.

Jandarmeria Capitalei recomandă cetăţenilor să respecte legislaţia în vigoare, să-şi manifeste opiniile în mod paşnic şi civilizat şi le reaminteşte că dreptul la libera exprimare este garantat prin Constituţia României şi legislaţia care stabileşte limitele de manifestare, iar Jandarmeria nu va tolera nici un act de natură să încalce aceste prevederi. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.