Acasă Politic București: Se incearca folosirea datelor de la administratia locala in sustinerea ideilor...

București: Se incearca folosirea datelor de la administratia locala in sustinerea ideilor Guvernului Ponta, acuza OADO

DISTRIBUIȚI

112379 – 09082012 – Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului a cerut Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul M.A.I. o serie de date punctuale privind populatia Romaniei.

Ca raspuns la aceasta cerere, Directia in cauza a transmis tuturor Serviciilor judetene subordinate o radiograma (3381720/07.08.2012) prin care se solicitau in regim de maxima urgenta mai multe date: numarul actelor de nastere intocmite in registrele de nascuti in perioada 31.07.1994 – 29.07.2012 pentru persoanele nascute in aceasta perioada si codurile numerice personale atribuite pentru aceeasi perioada din listele de CNP precalculate, respective numarul minorilor existenti pe raza de competenta la 29 iulie 2012; numarul actelor de casatorie inregistrate in perioada 2002 – 2012; numarul actelor de deces inregistrate in perioada 2002 2012.

La randul sau, Directia Publica Comunitara de Evidenta a Persoanelor Dolj transmite in la 7 august 2012, o adresa (40041/07.08.2012) catre Serviciile Publice Comunitare Locale de Evidenta a Persoanelor si Oficiile de Stare Civila, prin care cere acestora sa transmita datele solicitate pana la data de 9 august2012, orele 12.00. Fara a contesta dreptul oricarei organizatii de a obtine informatii in baza legilor in vigoare, ne exprimam nedumerirea in legatura cu utilitatea datelor referitoare la nasterile din ultimii 18 ani si pana in ziua referendumului din 29 iulie anul acesta, se arata intr-un comunicat remis PROMPT MEDIA

In acelasi sens, desi era normal ca Directia pentru Evidenta Persoanelor sa raspunda imediat unei solicitari facute in baza legii liberului acces la informatiile de interes public, nu intelegem de ce aceasta institutie a pus la treaba in scopul colectarii acestor date toata administratia locala, ca si cum institutia de care vorbim nu a facut nimic din ceea ce ar fi avut obligatia sa faca deja si in consecinta nu stie despre ce este vorba. Dupa cum se stie, exista mecanisme foarte clare, prevazute de legislatia in vigoare, prin care se reactualizeaza permanent datele privind evidenta populatiei si care, periodic, se transmit inclusiv la institutiile similare de la nivelul Uniunii Europene. Daca aceste date nu exista pana acum in evidenta Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date din cadrul M.A.I., inseamna ca institutia respectiva nu si-a facut treaba si conducerea acestei institutii trebuie sa-si asume intreaga responsabilitate ce-i revine. In acest caz, demisia sau demiterea conducerii acestei institutii bugetare ar fi o urmare fireasca pentru incompetenta de care a dat dovada.

Din motivele expuse, suntem de parere ca se incearca folosirea datelor solicitate in ultimul timp de la administratia locala in sustinerea ideilor aberante si nelegale ale Guvernului Ponta si presedintelui interimar privind recalcularea cvorumului de la referendumul desfasurat in 29 iulie 2012, se mai arata in comunicat. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.