Acasă Politic Congresul socialistilor europeni ar putea fi mutat de la Bucuresti din cauza...

Congresul socialistilor europeni ar putea fi mutat de la Bucuresti din cauza lui Ponta

DISTRIBUIȚI

112822 – 30082012 – Congresul Partidului Socialist European (PSE), care ar fi trebuit sa se desfasoare la Bucuresti, la sfarsitul lunii septembrie, ar putea fi mutat la Bruxelles din cauza controverselor create la nivel european de Guvernul Ponta.

Nicio decizie nu a fost luata cu privire la la evenimentul de pe 28-29 septembrie, dar exista sentimentul puternic ca reuniunea de la Bucuresti va fi mutata la Bruxelles, au declarat surse din PSE, citate de Euractiv.

Aceleasi surse, care au dorit sa isi pastreze anonimatul, au explicat ca doar cativa lideri ai partidelor afiliate PSE au confirmat participarea la evenimentul din Romania, iar ceilalti au avut ezitari in fata ipotezei ca Victor Ponta le va fi gazda.

Atunci cand a fost luata decizia ca reuniunea PSE sa fie organizata in Romania, Ponta se afla inca opozitie in Romania. Cum in aceasta toamna vor fi alegeri parlamentare in tara nostra, scopul Congresului era de a imbunatati imaginea PSD inainte de vot.

Intre timp, insa, Victor Ponta a preluat puterea, in urma unei motiuni de cenzura in luna aprilie. In noua functie de premier, el a infiintat un guvern format din ministry USL, o alianta intre Partidul Social Democrat, Partidul National Liberal si o formatiune mai mica, numita Partidul Consevator.

Alianta lui Victor Ponta a incercat sa preia controlul asupra sistemului judiciar, Curtii Constitutionale si a mass-media, astfel incat USL a fost acuzat de afectarea echilibrului democratic in general, noteaza Euractiv. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.