Acasă Politic Paris: Poliţiştii români detaşaţi pe teritoriul Franţei şi-au încheiat misiunea

Paris: Poliţiştii români detaşaţi pe teritoriul Franţei şi-au încheiat misiunea

DISTRIBUIȚI

112865 – 31082012 – Activitatea de patrulare desfăşurată de cei 25 de poliţişti români aflaţi în misiune pe teritoriul Franţei a fost apreciată de prefectul Parisului, Bernard Boucault, în cadrul unei festivităţi care a avut loc joi, 30 august 2012, la sediul prefecturii.

În acest context, oficialul francez a subliniat buna cooperare între autorităţile române şi franceze, fiind un exemplu pentru celelalte state europene, potrivit unui comunicat al MAI.

Bernard Boucault a precizat că delincvenţa în rândul cetăţenilor români a scăzut pentru prima dată în ultimele trei luni. Totodată, oficialul francez a precizat că bunele rezultatele obţinute demonstrează necesitatea continuării colaborării între cele două ministere.

Prezent la festivitate, procurorul general al Franţei, Francois Molins, a apreciat contribuţia pe care aceştia şi-au adus-o în dosarele penale instrumentate la parchet, precizând că finalitatea acestei acţiuni o reprezintă destructurarea reţelelor de trafic de persoane ce acţionează în Paris.

         Cei 25 de poliţişti români au fost detaşaţi la Paris, la solicitarea părţii franceze, în intervalul 11 iunie – 31 august a.c., fiind cea de-a doua misiune de acest gen desfăşurată în capitala Franţei, după cea desfăşurată în perioada sărbătorilor de iarnă (25 noiembrie 2011 – 15 ianuarie 2012).

Poliţiştii români care s-au aflat în această misiune sunt buni cunoscători ai limbii franceze şi sunt specializaţi în combaterea şi prevenirea infracţiunilor judiciare şi de crimă organizată. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.