Acasă Politic Ziua Marinei Române, sărbătorită la Constanța și București

Ziua Marinei Române, sărbătorită la Constanța și București

DISTRIBUIȚI

112482 – 1408201- Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, va participa miercuri, 15 august, la manifestările ce se vor desfăşura la Constanţa,

cu prilejul sărbătoririi „Zilei Marinei Române”.

Începând cu ora 10.00, pe faleza din faţa Comandamentului Flotei vor fi ridicate pavilionul şi marele pavoaz la bordul navelor, se vor depune ancore de flori în mare şi se vor desfăşura exerciţii demonstrative prezentate de militari din Forţele Navale.

Tot cu prilejul Zilei Marinei, la Bucureşti, în Parcul Herăstrău, va avea loc o ceremonie de ridicare a pavilionului, apoi se vor depune ancore de flori pe apa lacului Herăstrău, va sosi Zeul Neptun, iar la final vor fi organizate jocuri marinăreşti.

Primăria Municipiului București, prin ALPAB, organizează, de asemenea, evenimente dedicate acestei sărbători. Începând cu ora 9.00, la Debarcaderul Central (Pavilion H), va avea loc festivitatea de deschidere, ridicarea pavilionului și a marelui pavoaz, în prezența Gărzii de Onoare și a Fanfarei Militare, oficierea slujbei religioase de comemorare a marinarilor căzuți la datorie, precum și parada vaporaselor și lansarea la apă a ancorei de flori.

Bucureștenii se vor putea plimba gratuit cu cele șapte vaporașe pe lacul Herastrău. Evenimentul se va încheia cu jocuri marinărești tradiționale ale marinarilor ALPAB, precum trasul la parâma și umplerea butoaielor cu apă. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.