Acasă Politic Bruxelles: Europarlamentarii liberali europeni se reunesc la Bucuresti in octombrie

Bruxelles: Europarlamentarii liberali europeni se reunesc la Bucuresti in octombrie

DISTRIBUIȚI

112972 – 05092012 – Grupul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European se va reuni la Bucureşti timp de trei zile în perioada 15-17 octombrie 2012. Liderul Grupului ALDE, Guy Verhofstadt, a confirmat marţi seara

că europarlamentarii liberali europeni se vor deplasa în România, peste o lună, pentru a-i susţine pe liberalii români şi pe colegii lor din USL în campania electorală pentru alegerile parlamentare din decembrie.

Şefa delegaţiei PNL în Parlamentul European, Norica Nicolai, a obţinut, aseară, sprijinul ferm al colegilor săi europeni în lupta pentru democraţia din România. Norica Nicolai a prezentat pe larg situaţia politică de la Bucureşti afirmând că “ceea ce s-a întâmplat în România este o lecţie despre derapajele totalitare din Europa, care sunt acceptate sau criticate, în funcţie de dimensiunea, puterea economică sau influenţa statelor ce practică aceste derapaje”.

Norica Nicolai a mai criticat, în expunerea sa, intenţia PPE de a reintroduce pe agenda plenară de la Strasbourg o dezbatere referitoare la România, aşa cum a încercat, fără succes, imediat după suspendarea de către Parlament a preşedintelui Traian Băsescu:

„De ce trebuie să facem din România un caz? Noi am respectat Constituţia, deciziile Curţii Constituţionale! Nu cred că această dezbatere ar fi utilă. PPE utilizează un dublu standard: în cazul Ungariei s-a arătat rezervat şi chiar a sprijinit Guvernul de la Budapesta. În România s-a făcut un partizanat de campanie!Unde este echidistanţa cerută de tratate comisarilor europeni? De ce comisarii PPE acţionează ca nişte activişti de partid?”, a spus eurodeputatul liberal.

În cadrul dezbaterii a luat cuvântul şi eurodeputatul Cristian Buşoi care a insistat asupra faptului că întreaga procedură de demitere a lui Traian Băsescu este constituţională, enumerând cazurile concrete în care preşedintele României şi-a depăşit sau şi-a încălcat atribuţiile constituţionale:

„Pe Traian Băsescu l-au votat în 2009 puţin peste 5 milioane de oameni. La acest referendum de demitere 7,4 milioane de români i-au spus că, din punctul lor de vedere, mandatul său a luat sfârşit! Aş vrea să insist asupra unui lucru extrem de important: toate demersurile făcute de USL pentru demiterea lui Traian Băsescu sunt constituţionale. Fapte preşedintelui însă demonstrează că Traian Băsescu a încălcat în repetate rânduri legea fundamentală a ţării!”.

Europarlamentarii liberali europeni s-au declarat solidari şi au susţinut, în marea lor majoritate, acţiunile liberalilor români. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.