Acasă Politic Bruxelles: Monica Macovei a castigat premiul “The Parliament Magazine”

Bruxelles: Monica Macovei a castigat premiul “The Parliament Magazine”

DISTRIBUIȚI

113463 – 26092012 – Europarlamentarul Monica Macovei a castigat premiul “The Parliament Magazine” la categoria Justitie si Libertati civile pentru activitatea desfasurata in Parlamentul European

si pentru initiativele si realizarile in domeniul luptei impotriva coruptiei si pentru respectarea drepturilor civile atat in Parlamentul European, cat si in Romania. Ea a fost desemnata pentru acest premiu dintr-un grup de 120 de europarlamentari implicati in acest domeniu si apoi votata de cei mai multi deputati din Parlamentul European. Monica Macovei este singurul europarlamentar roman care a primit un premiu in cadrul galei „Premii pentru Europarlamentari”.

“Dedic acest premiu cetatenilor romani. Ii voi servi in continuare pe ei si pe cetatenii europeni deopotriva, asigurand respectarea  legilor, justitiei si a libertatilor. Acolo unde nu este lege, nu este nimic”, a declarat Monica Macovei.

“The Parliament Magazine” a argumentat ca, in calitate de Ministru al Justitiei in Romania (2004-2007), Monica Macovei “si-a facut o misiune din reformarea sistemului juridic din Romania”, iar ca europarlamentar, in calitate de membru al Comisiei de libertati civile, justitie si afaceri interne, a extins lupta din domeniul anticoruptiei, al transparentei si libertatilor civile la nivelul intregii Uniuni Europene.

Revista a subliniat, in motivarea deciziei de a o nominaliza pentru acest premiu, ca Monica Macovei a initiat Rezolutia privind eforturile Uniunii Europene de combatere a coruptiei si a amintit de zecile de discursuri privind transparenta, lupta impotriva coruptiei si respectarea drepturilor omului pe care le-a sustinut in Parlamentul European.

Monica Macovei a mai declarat ca intreaga Comisie pentru Justitie si Libertati civile merita acest premiu pentru ca este o echipa care munceste pentru aceleasi obiective , iar eforturile pentru respectarea legii, a justitiei, a sigurantei si drepturilor oamenilor sunt si trebuie sa fie permanente. „Oamenii si democratia trebuie aparate in fiecare zi”, a mai spus Monica Macovei.

Festivitatea de premiere a avut loc marti seara, la Bruxelles. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.