Acasă Politic Bucuresti: Comentariu PROMPT MEDIA

Bucuresti: Comentariu PROMPT MEDIA

DISTRIBUIȚI

Cine il consiliaza pe premier? – Premierul Victor Ponta a ieșit joi seara la România TV pentru a explica motivele care l-au determinat să părăsească ședința CSAT, la nici o jumătate de oră de la începerea ei. Printre altele, premierul a a spus că s-a aflat

în deazacord cu propunerea discutării bugetului pentru înzestrarea Armatei pentru perioada 2013-2016, lăsând să se înțeleagă că o asemenea problemă ar excede atribuțiile CSAT și că hotărârile Consiliului nu pot fi transmise cu caracter obligatoriu celorlalte instituții.

Premierul a fost însă dezinformat cu privire la atribuțiile CSAT, întrucât , potrivit art. 4, litera f, punctul 8 Consiliul ”aprobă programele multianuale privind înzestrarea forțelor sistemului național de apărare”.

De asemenea, tot prin legea de organizare și funcționare a CSAT, se stabilește că hotărârile CSAT ”sunt obligatorii pentru autorităţile administraţiei publice şi instituţiile publice la care se referă”, iar ”acestea răspund, în condiţiile legii, de măsurile luate pentru punerea lor în aplicare”.

Potrivit Legii 425/2002, toate hotărârile CSAT au caracter de secret de stat, iar comunicarea lor se face cu respectarea prevederilor legale privind protecţia informaţiilor clasificate. Din această perspectivă, gestul premierului de a ieși să furnizeze public amănunte din conținutul unor proiecte de hotărâri ale CSAT, cum este, spre exemplu, cel referitor la imaginea României, este discutabil. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.