Acasă Politic Bucuresti: Dan Diaconescu a fost declarat câștigătorul licitatiei pentru actiunile Oltchim

Bucuresti: Dan Diaconescu a fost declarat câștigătorul licitatiei pentru actiunile Oltchim

DISTRIBUIȚI

dan_diaconescu_2 – Ziaristul Dan Diaconescu, a fost declarat câștigătorul licitației organizată vineri de statul român pentru vânzarea pachetului majoritar de acțiuni la Oltchim.

Pachetul de acțiuni scos la vânzare reprezintă 54,8% din combinatul chimic Oltchim Râmnicu Valcea, pentru care Dan Diaconescu a oferit peste 203 milioane de lei.

După ședința de deliberare, în care membrii comisiei de licitație au analizat toate cele patru oferte depuse, precum și opțiunile exprimate de fiecare dintre participanți, Remus Vulpescu, președintele Oficiului Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI), a anunțat că interesul statului român este ca activele să se vândă separat, în funcție de cel mai mare preț oferit. Inițial, oferta de vânzare viza toate cele trei pachete de creanțe, unitar.

Participanții la licitație au fost: firma germană PCC, acționar minoritar al Oltchim, care a depus doar o ofertă în bloc; omul de afaceri Ștefan Vuza, care a depus două oferte, prin intermediul a două companii – Chimcomplex și AISA Invest – și Dan Diaconescu, care a licitat în nume personal.

Întrucât nu a fost nicio ofertă pentru creanța AVAS, aceasta a fost retrasă de la vânzare. Nici creanța către Electrica nu s-a putut vinde, pentru că oferta depusă de Chimcomplex a fost mai mică decât prețul minim cerut de companie. Chimcomplex a oferit 18,8 milioane de lei pentru acțiunile Oltchim și 202,6 milioane de lei pentru creanța Electrica.

AISA Invest a depus ofertă de achiziție pentru acțiunile Oltchim, în valoare de 30 de milioane de lei.

Grupul PCC a depus o ofertă totală de aproximativ 40 de milioane de euro.

Contractul de vânzare – cumpărare urmează a fi semnat la începutulo săptămânii viitoare, Dan Diaconescu urmând să vireze în contul statului suma licitată în cel mult zece zile. –

www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.