Acasă Politic Bucuresti: Dan Diaconescu vrea sa cumpere Oltchim prin metoda „Dai un leu...

Bucuresti: Dan Diaconescu vrea sa cumpere Oltchim prin metoda „Dai un leu pentru Ateneu”

DISTRIBUIȚI

113258 – 18092012 – Dan Diaconescu a declarat, luni seara, ca intentioneaza ca cumpere „de-a adevaratelea” combinatul Oltchim Ramnicu Valcea. Presedintele PP-DD a declarat ca va face acest lucru dupa ce va lansa

o campanie asemanatoare celei de pe urma careia a fost renovat Ateneul Roman.

„O sa fac ceva de genul ‘Dai un leu pentru Ateneu'”, a explicat Dan Diaconescu.

El a promis totodata sa plateasca si salariile celor 2.700 de angajati ai Oltchim.

Fondatorul PP-DD a declarat ca a depus oferta pentru privatizarea combinatului chimic Oltchim pentru „a stopa jaful”, urmand ca, in cazul castigarii licitatiei, actiunile sa fie distribuite „catre fiecare doritor” din Romania.

„Speram sa stopam jaful de la Oltchim. Speram sa nu se vanda asa cum pregatisera ciocoii si sa cumparam noi in numele poporului roman, apoi sa distribuim actiuni catre fiecare doritor din Romania. Speram ca pe acest model sa rezolvam si potentialele jafuri pregatite la Tarom, CFR, Hidrtoelectrica si toate celelalte miscari de privatizare pe care le vor mai face guvernantii”, a afirmat Diaconescu.

Dan Diaconescu a prezentat, la B1 Tv, un document, potrivit caruia ar exista un contract de consultanta intre compania PCC SE si Remus Vulpescu. Seful OTV il acuza astfel pe seful OPSPI (Oficiul pentru Participatiile Statului si Privatizare in Industrie) ca trage sfori ca PCC sa catige licitatia pentru preluarea Oltchim.

„Va spun in premiera si cinstit m-a interesat jaful de la Oltchim si cum combinatul este profitabl si as vrea sa-l si cumparam de-a adevaratelea”, a mai mentionat Dan Diaconescu.

Dan Diaconescu a depus oferta pentru achizitionarea combinatului chimic Oltchim Ramnicu-Valcea, cu doar patru minute inainte de expirarea termenului limita.

De asemenea, unul dintre principalii actionari ai combinatului, in afara de Ministerul Economiei, grupul german PCC SE, care detine 18,31 la suta din capitalul social, a depus oferta de preluare, prin intermediul reprezentatului in Romania, Wojciech Zaremba.

Omul de afaceri roman Stefan Vuza, director general al grupului Servicii Comerciale Romane (SCR), este, la randul sau, interesat de achizitia Oltchim. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.