Acasă Politic Bucuresti: Fostii ministri Flutur si Dobre, audiati in dosarul “Aviara”

Bucuresti: Fostii ministri Flutur si Dobre, audiati in dosarul “Aviara”

DISTRIBUIȚI

113060 – 10092012Ancheta privind fraudarea banilor publici în timpul campaniei contra gripei aviare avansează, iar la audieri sunt aşteptaţi şi doi foşti miniştri care au jucat un rol important în acea perioadă. Foştii miniştri ai Agriculturii

şi ai Transporturilor din Guvernul Alianţei DA, Gheorghe Flutur şi Gheorghe Dobre, urmează a fi audiaţi de magistraţii Tribunalului Bucureşti în dosarul în care aceştia judecă fraudarea fondurilor publice în perioada campaniei de eradicare a virusului gripei aviare, potrivit Romania Libera.

În dosarul aflat la Direcţia Naţională Anticorupţie, şi în care sunt aşteptaţi să dea expli­caţii inclusiv foştii miniştri Flutur şi Dobre, procurorii au trimis în judecată anul trecut 14 inculpaţi care ar fi adus statului un prejudiciu de 5,8 milioane euro în perioada 2005-2006. Printre cei trimişi în judecată se află Victor Butean, director al Direcţiei Sanitar-Veterinare din cadrul Agenţiei de Sănătate Publică a Ministerului Transporturilor, acuzat de complicitate la dare de mită, spălare de bani, omul de afaceri ieşean Tonel Ursachi, acuzat de dare de mită şi constituire de grup infracţional organizat, foştii directori ai CNCFR şi CNADNR, Traian Preoteasa şi Aurel Băluţ, Dorina Voicu – director comercial CNCFR şi Laura Lupu, şefa oficiului juridic a CNADNR, aceasta din urmă fiind acuzată alături de alţi funcţionari de complicitate la abuz în serviciu. Omul de afaceri Tonel Ursachi a decedat între timp.

„Admite proba cu înscrisuri şi proba testimonială cu martorii Dobre Gheorghe, Flutur Gheorghe şi David Adrian solicitată de inculpatele Lupu Laura şi Voicu Dorina. Pune în vedere apărătorilor inculpatelor Lupu Laura şi Voicu Dorina să depună la dosar, prin registratura instanţei, până la următorul termen de judecată, înscrisurile, în foldere separate şi cu opise separate şi să indice adresa martorului David Adrian. Emiterea unei adrese către Ministerul Agriculturii, respectiv Ministerul Transporturilor, în vederea comunicării adreselor martorilor Dobre Gheorghe şi Fluture Gheorghe”, se arată într-una dintre ultimele încheieri pronunţate de Tribunalul Bucureşti în acest dosar.

La termenul de pe 7 septembrie au fost audiaţi 12 martori, magistraţii urmând să stabilească în perioada următoare şi data la care vor fi audiaţi cei doi foşti membri ai Guvernului.

În ceea ce priveşte acuzaţiile concrete, cu toate că nu a prestat nici un fel de activitate, SC Lumi SRL Iaşi, firmă administrată de Tonel Ursachi, a primit contracte de dezinfecţie în puncte feroviare şi rutiere, finanţate din bani publici, atât de la Compania Naţională Căile Ferate Române (CNCFR) cât şi de la Compania Naţională de Autostrăzi şi ­Drumuri Naţionale din România (CNADNR). Potrivit datelor procurorilor, valoarea contractelor a fost supraevaluată iar respectiva firmă nu era aptă să efec­tueze asemenea activităţi de dezinfecţie în timpul gripei ­aviare. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.