Acasă Politic Bucuresti: Greva la metrou

Bucuresti: Greva la metrou

DISTRIBUIȚI

113539 – 28092012 –Muncitorii protestează vineri pe şantierul magistralei M5 de metrou din Bucureşti. Protestele au început de joi după-amiază.

Muncitorii spun că nu şi-au primit salariile încă din luna iunie. Firma angajatoare, Tehnologica Radion, are însă 65 de contracte cu autorităţile statului, în valoare de 386 de milioane de euro. Firma a obţinut şi contractul de modernizare a Centurii Capitalei, în valoare de 42 de milioane de euro.

„Murim de foame în casă. N-avem lumină plătită, n-avem nimic. Mi-au tăiat curentul pentru că am datorii de 8,5 milioane de lei vechi”, spune un muncitor, citat de România Tv.

În plus, angajaţii spun că lucrează în condiţii greu de imaginat. „Pe căldurile alea toride, beam apă fiartă. Ne-au cazat în grajd. Eu, ca şofer, am dormit pe scaun două săptămâni, cu picioarele pe volan”, s-a plâns alt muncitor.

Oamenii se plâng că de trei luni primesc doar promisiuni că vor încasa banii. Reprezentanţii firmei care execută lucrările nu au vrut să ofere nicio reacţie.

În urma rectificării bugetare din luna august 2012, sumele alocate pentru proiectul „Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate” au fost reduse cu mai mult de jumătate, respectiv de la 380,9 milioane de lei la 178,9 milioane de lei. Cu toate acestea, Metrorex a susţinut în repetate rânduri că sunt suficienţi bani pentru lucrările programate în acest an. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.