Acasă Politic Bucuresti: Gyorgy Frunda: Romania are sanse „foarte mici” pentru o aderare partiala...

Bucuresti: Gyorgy Frunda: Romania are sanse „foarte mici” pentru o aderare partiala la Schengen in acest an

DISTRIBUIȚI

 – 112897 – 03092012 – Senatorul UDMR Gyorgy Frunda sustine ca șansele României de a ader, chiar și partial la spațiul Schengen, sunt sub 50% în acest an.

Frunda a spus la RFI că „există o decizie a Comisiei Europene, potrivit careia Romania si Bulgaria intra la pachet (in Spatiul Schengen-n.r.). Deci pe mine nu ma nelinistesc declaratiile facute de domnul Barroso la Sofia, pentru ca-i normal sa vorbeasca la Sofia de Bulgaria si la Bucuresti de Romania. La Bucuresti, dansul si-a aratat retinerile, dar nu a exclus ca Romania sa intre in doua trepte in Spatiul Schengen, deci nu cred ca va exista un tratament diferentiat pentru Bulgaria decat pentru Romania”.

In ceea ce priveste declarațiile lui Viviane Reding, „ea nu poate fi numita in nici un caz, nu poate fi acuzata de o prietenie sau cel putin de impartialitate fata de actualul Guvern al Romaniei. Exista o critica uneori prea dura, prea directa din partea domniei sale la adresa actualului Guvern, ceea ce nu este prea diplomatic si nu este uzual la nivelul UE, dar cred ca aceasta problema se poate rezolva printr-o comunicare buna, printr-o politica externa buna si prin explicarea situatiei din Romania la Bruxelles”, a afirmat Gyorgy Frunda.

Premierul Victor Ponta a spus duminica seara, la Realitatea TV, ca Viviane Reding face declaratii „de week-end”, „dupa ureche” si despre lucruri pe care „nu le cunoaste”.

amanata, conform unui interviu acordat Le Monde. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.