Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Orban: Repatrierile de romi din Franta nu au adus rezultate...

Bucuresti: Ministrul Orban: Repatrierile de romi din Franta nu au adus rezultate multumitoare

DISTRIBUIȚI

113168 – 13092012 – Repatrierile voluntare de romi din Franta nu au adus rezultate multumitoare, sustine ministrul Afacerilor Europene, Leonard OrbanEl declara, la RFI Romania, in privinta unor posibile repatrieri fortate, ca „exista o legislatie

foarte clara, care trebuie respectata din punctul acesta de vedere”. In opinia lui Orban, faptul ca subiectul este adus la nivel european este un lucru „pozitiv”. El mai precizeaza ca „nimeni nu poate fi obligat sa ramana intr-o anumita tara, intr-un anumit loc”.

Ministrul francez de Interne, Manuel Valls, aflat in Romania, vorbea miercuri despre „eliminarea taberelor ilegale si reconducerea cetatenilor la frontiere, conducere fortata sau ajutata”.

Leonard Orban spune ca nu poate defini ce inseamna conducerea fortata pana la granite. „Nu pot sa definesc in momentul de fata exact ce inseamna aceasta conducere fortata pana la granite. E de presupus ca e vorba de repatrierea fortata a cetatenilor din comunitatea rroma”, declara ministrul Afacerilor Europene.

Intrebat in ce conditii se poate face repatrierea fortata a rromilor din Franta, Leonard Orban sustine ca „exista niste prevederi foarte clare”.

„Vorbim de reguli care sunt aplicabile cetatenilor europeni, cetatenilor din UE. Exista o legislatie foarte clara, care trebuie respectata din punctul acesta de vedere. Sa ne reamintim ca acum catva timp a fost o intreaga discutie, as spune chiar disputa, intre autoritatile franceze si Comisia Europeana in ce priveste respectarea acestor reglementari comunitare. Comisia Europeana, ca si anterior, va trebui sa se pronunte in ce masura actiunile autoritatilor franceze respecta aceasta legislatie sau nu”, a adaugat ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.