Acasă Politic Bucuresti: Ministrul Sanatatii: Coplata va fi introdusa de la 1 ianuarie 2013

Bucuresti: Ministrul Sanatatii: Coplata va fi introdusa de la 1 ianuarie 2013

DISTRIBUIȚI

113414 – 25092012 – In noua Lege a Sanatatii va fi introdusa coplata pentru a reduce solicitarile de servicii nejustificate si pentru a combate raportarile false de servicii medicale, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi.

Ministrul a precizat ca aceasta masura ar putea fi introdusa incepand de anul viitor.

„Coplata este preconizata sa fie introdusa de la 1 ianuarie. Scopul acestei coplati este acela de a reduce solicitarile de servicii nejustificate si raportarile de servicii medicale false. 

Medicii vor trebui sa completeze si o chitanta fiscala. Exista o pondere de 10-15% a raportarilor false de servicii medicale. 

Daca un furnizor de servicii medicale detine un CNP, poate sa spuna ca respectivul l-a facut. Cu coplata, face o plata prin care demonstreaza ca a facut serviciul, iar acest lucru se poate verifica”, a explicat ministrul, luni seara, la B1 Tv.

Acesta a mai mentionat ca pacientii vor primi serviciile oferite de furnizorul de asigurari de sanatate.

In cazul in care pacientii vor solicita sa fie consultati numai de catre un anumit medic din Romania sau din alta tara, atunci vor plati prin asigurarea facultativa, a adaugat Vasile Cepoi.

„Pachetul de baza va raspunde unei intrebari esentiale: pentru ce risc ne asiguram? Pentru cel major, adica pentru o boala la care nu ne putem permite tratamentul – cancer, diabet etc., sau pentru cel minor, cum ar fi tratamentul unei afectiuni respiratorii”, a conchis ministrul. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.