Acasă Politic Viena: Sorin Oprescu: „Este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala...

Viena: Sorin Oprescu: „Este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare”

DISTRIBUIȚI

113413 – 25092012 – Primarul general Sorin Oprescu se afla intr-o vizita oficiala in capitala Austriei, Viena, la invitatia omologului sau Michael Haupl, pentru a participa la Conferinta Europeana a Oraselor si Regiunilor Dunarene.

In prima zi a vizitei sale in capitala austriaca, Sorin Oprescu a participat la Reuniunea Comitetului Executiv al Oraselor Dunarene, eveniment gazduit de municipalitatea vieneza. In cadrul reuniunii, Oprescu a subliniat ca „este extrem de important ca Bucurestiul sa devina capitala la Dunare, cu atat mai mult cu cat acesta reprezinta un pol de dezvoltare pentru Romania, pe de o parte, dar si unul dintre cele mai importante centre economice, culturale şi universitare din Europa Centrală şi de Sud-Est. Din acest motiv, Bucurestiul trebuie să joace un rol central în atingerea obiectivelor de cooperare regională ale Uniunii Europene. Trebuie să acţionăm rapid pentru a pune în adevărata sa valoare întreaga capacitate ştiinţifică, universitară, financiară, culturală a Bucureştiului pentru atingerea obiectivelor Strategiei UE pentru Regiunea Dunării”.

Edilul sef a precizat ca municipalitatea bucuresteana isi doreste si este in masura sa finalizeze proiecte deja incepute, dar si sa demareze unele noi, care sa genereze atat crearea de locuri de munca, cat si dezvoltarea turismului.

La finalul evenimentului, primarul general a propus ca urmatoarea Conferinta Europeana a Oraselor si Regiunilor Dunarene sa aiba loc la Bucuresti, in octombrie 2013.

Tot luni, primarul general s-a intalnit cu Andreas Treichl, CEO al Erste Group si cu Herbert Stepic, CEO al Raiffeisen Bank International. In cadrul celor doua intalniri, Oprescu a tinut sa se asigure ca demersurile Municipalitatii de a atrage finantari pentru unele dintre proiectele aflate in derulare, respectiv initierea unora noi, in contextul ajungerii la maturitate, in 2015, a imprumuturilor contractate de administratia anterioara, vor fi privite cu toate seriozitatea si toata deschiderea de catre doua dintre cele mai puternice banci ce actioneaza pe piata europeana.

In acest sens, primarul general a tinut sa transmita asigurarile administratiei pe care o conduce ca, imediat ce Municipalitatea isi va fi definitivat strategia referitoare la viitoarea finantare, aceasta va fi pusa la dispozitia tuturor celor interesati, procesul de selectie urmand a fi realizat in mod transparent si pe baza unui dialog competitiv. Cele doua intalniri vin pe fondul aprobarii de catre Consiliului General al Municipiului Bucuresti a initiativei primarului general de a contracta o finantare de 800 milioane euro.

De asemenea, in cadrul intrevederii dintre reprezentantii Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale de la Bucuresti si cei ai Uniunii Spitalelor din Viena care a avut loc luni, s-a convenit incheierea unui protocol de colaborare care consta in facilitarea accesului medicilor din spitalele administrate de municipalitatea de la Bucuresti la burse de perfectionare acordate gratuit de institutia vieneza. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.