Acasă Politic Bucuresti: Ponta explica de ce a parasit sedinta CSAT

Bucuresti: Ponta explica de ce a parasit sedinta CSAT

DISTRIBUIȚI

113521 – 28092012 – Prim-ministrul Victor Ponta sustine ca a parasit sedinta de joi a Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT) deoarece nu a fost informat din timp in legatura cu ordinea de zi si nu a fost de acord

cu discutarea unui punct care prevedea infiintarea unui „megaminister de Externe„. „Am avut o neconcordanta legata de ordinea de zi, care trebuie stabilita in consultare cu mine. Agenda mi-a fost trimisa ieri, nu cu zece zile inainte, iar eu i-am comunicat in scris ca nu sunt de acord cu forma si fondul unor materiale. Este o problema de principiu, presedintele nu poate lua din atributiile Guvernului, el trebuie sa se obisnuiasca cu ideea ca trebuie sa colaboram”, a declarat Ponta, la Romania TV.

Premierul mai sustine ca unul dintre materialele pe baza caruia urma sa se discute in sedinta se referea la infiintarea unui „megaminister de Externe al Administratiei Prezidentiale”, care sa se ocupe de recredibilizarea Romaniei.

Victor Ponta a mai explicat ca acest megaminister ar fi urmat sa functioneze in structura Administratiei Prezidentiale si sa coordoneze Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Europene, precum si serviciile publice de radio si televiziune, Regia Patrimoniului Protocolului de Stat. Scopul acestuia ar fi refacerea imaginii Romaniei in strainatate.

In plus, premierul a mai spus ca el nu a fost de acord nici cu propunerea presedintelui privind adoptarea unei decizii a CSAT prin care sa fie stabilit bugetul pentru 2013-2016 destinat inzestrarii Armatei, explicand ca, in opinia sa, o astfel de decizie apartine Parlamentului. – www.promptmedia.ro

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.