Acasă Politic Bucuresti: Targ de Sfanta Maria la Muzeul Satului

Bucuresti: Targ de Sfanta Maria la Muzeul Satului

DISTRIBUIȚI

113020 – 07092012– Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează în zilele de 8 şi 9 Septembrie 2012, „Târgul de Sfânta Maria”. În această zi, în satele României, dar şi la oraşe, se organizau marile târguri de Sfânta Maria, prilej de întâlnire a comunităţii

şi de comercializare a produselor toamnei (fie cele rezultate din recoltele abia culese, fie produse meşteşugăreşti necesare în gospodărie).

Târgul de Sfânta Măria marchează la Muzeul Naţional al Satului sfârşitul verii şi al vacanţelor şi începutul activităţilor dedicate toamnei şi pregătirii iernii. Vizitatorii vor fi iniţiaţi în taina picturii icoanelor pe sticlă şi lemn (care au ca principal personaj iconografic pe Sfânta Maria) şi vor putea achiziţiona produse tradiţionale. Cu alte cuvinte, va fi refăcută atmosfera vechilor târguri de Sfânta Maria, prilej de întâlniri, comercializare de produse, dar şi de distracţie.

În cadrul târgului, vizitatorii vor avea parte de un program care cuprinde demonstraţii meşteşugăreşti, expoziţii de icoane realizate de meşteri iconari consacraţi şi lansări de albume de pictură; momente muzicale religioase cu Grupul de muzică bizantină Anton Pann al Patriarhiei Române, cântece populare şi instrumentale şi gastronomie tradiţională. Teatrul Ţăndărică îi aduce pe Vasilache şi Mărioara la tîrg, iar Compania Civic Art îl trimite pe Nenea Iancu la şosea.

Meşterii populari îi aşteaptă pe vizitatori cu produse tradiţionale lucrate manual, din lemn, sticlă sau lână, cu plăcinte, miere, dulceţuri, cozonaci şi turtădulce, alături de multe alte surprize. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.