Acasă Politic Marea Britanie: Record mondial la Jocurile Paralimpice stabilit de ciclistul roman Novak...

Marea Britanie: Record mondial la Jocurile Paralimpice stabilit de ciclistul roman Novak Karoly

DISTRIBUIȚI
karoly_novak

karoly_novak– 112885 – 03092012 – Ciclistul roman Novák Károly Eduárd a obținut medalia de aur și a stabilit un nou record mondial la paralimpiada de la Londra

, în data de 1 septembrie. Rezultatul remarcabil a fost obținut în cursa de 4 kilometri, la categoria C4, devansându-i pe cehul Juiri Jezek, care a ocupat locul al doilea și pe britanicul Jody Cundy, care s-a situat pe locul al treilea. Timpul obținut de Novák în cursa pentru semifinale care a avut loc sâmbătă, înainte de masă a fost de 4:40.315. Consiliul Județean Harghita l-a susținut în fiecare an pe Novák Károly Eduárd, acesta fiind unul dintre cei mai buni sportivi ai României. Novák și echipa sa au beneficiat de susținerea consiliului județean în valoare de 20.000 lei, în cadrul programului de susținere a sportului prin achiziționarea de echipamente sportive. Această sumă a fost acordată prin intermediul Asociației Intersport din Miercurea-Ciuc.

Premierul Victor Ponta l-a felicitat pe sportivul român pentru medalia de aur obţinută: ”Sunt nu numai extrem de bucuros, ci și foarte emoționat să aud că Eduard Karol Novak a obținut medalia de aur pentru România în proba de ciclism.

Bucuros sunt de faptul că munca acestui sportiv remarcabil oferă încă un prilej țării noastre de a câștiga admirația și respectul întregii lumi. Emoționat sunt de povestea incredibilă a acestui om, care nu doar că a reușit să înfrunte necazurile vieții cu fruntea sus, dar care și-a găsit un nou drum în viață, un drum care, în cele din urmă, l-a adus în vârf.

Romania trebuie să îi fie recunoscătoare, iar Guvernul se va ține de cuvânt în ceea ce privește premierea tuturor medaliaților.

Cred că povestea lui Eduard ar trebui să fie un exemplu pentru noi toți. Este, în cele din urmă, o dovadă că prin muncă, disciplină, hotărâre și perseverență putem obține ceea ce ne propunem în viață. Felicitări Eduard! Suntem mândri de tine!”, se arată într-un comunicat al guvernului. – www.promptmedia.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.